string(17) "WP Rocket/Preload"

Beweegrijke herfstvakantie voor kinderen in Noord-Nederland.

Woensdag 08 november 2023 om 10:35

FC Groningen organiseerde in de week van 23 oktober tot en met 27 oktober – herfstvakantie in Noord-Nederland – diverse beweegactiviteiten voor jonge supporters. Zo ging de club onder de noemer FC Groningen Trainen als een Prof op verschillende locatie On Tour. Leden van de FC Groningen Junior Club beleefden een mooie voetbalclinic en samen met partner Univé werd het FC Groningen-familieduel georganiseerd. In totaal werden ruim 850 kinderen en volwassenen in beweging gebracht.

De maatschappelijke trainers van FC Groningen on Tour streken neer op acht verschillende sportparken in de regio. Deelnemers konden zich voorafgaand aan de herfstvakantie inschrijven voor één van de voetbaldagen. Daarbij had men de keuze uit twee thema’s. ‘Verdedigen als Marco Rente’ waarbij de oefeningen zich toespitsten op het defensieve gedeelte van voetbal. En ‘Aanvallen als Noam Emeran’ waarbij de accenten werden gelegd op het aanvallende gedeelte van het spel.

Trainen als een Prof
Frank Wolters, programmaleider van FC Groningen Trainen als een Prof kijkt terug op een mooie voetbalweek en legt uit waarom de club koos voor de twee thema’s. “We hebben meer dan 650 deelnemers gehad bij On Tour die we allen een mooie voetbaldag hebben laten beleven. Het aanvallen is nog altijd populairder dan het verdedigen, maar door de verschillende thema’s aan te bieden, hebben we meer kunnen inspelen op de leerbehoeften van het kind. Hierdoor denken we dat alle kinderen naast veel plezier, ook echt beter zijn geworden in de vaardigheden die bij het aanvallen of het verdedigen worden gevraagd.”

FC Groningen zette in totaal 43 trainers in tijdens de herfstvakantie van wie een groot aantal meerdere dagen op het veld stond. Naast de vele verschillende oefeningen en spelvormen stond er iedere dag een gezonde sportlunch klaar voor de deelnemers. Nieuw was het onderdeel videoanalyse.

Videoanalyse
“We namen verschillende onderdelen op met een videocamera die we daarna één op één met de kinderen bespraken,” legt Wolters uit. “Aan de hand van de beelden konden we ze concrete tips geven, verbeterpunten aanwijzen of juist benadrukken waar ze goed in zijn. De reacties waren erg positief en het is prachtig om te zien hoe de kinderen ook echt direct met de tips aan de slag gaan.” FC Groningen Trainen als een Prof zal in de voorjaarsvakantie wederom trainingen aanbieden voor de jeugd. De club zal wederom de regio ingaan. Houd de website https://trainenalseenprof.fcgroningen.nl  in de gaten voor meer informatie.

Clinics
Naast de deelnemers van FC Groningen on Tour deden in totaal zo`n 200 kinderen en volwassenen mee aan de Junior Club-voetbalclinic, het FC Groningen familieduel in samenwerking met Univé en de clinic die werd georganiseerd ter ere van het 60-jarige jubileum van amateurvereniging Onstwedder Boys.

Wolters: “Het fijn om zoveel mensen tijdens hun vakantie lekker in beweging te brengen en met plezier op het voetbalveld te zien staan. De glimlach, de prachtige voetbalacties, de gezelligheid samen tijdens de lunch en op het veld. Het is waar wij als trainers van Stichting FC Groningen in de Maatschappij weer veel energie van krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

3 weken geleden

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg

1 maand geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi