string(17) "WP Rocket/Preload"

Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters.

Donderdag 15 februari 2024 om 14:14

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen.

De handtekeningenmiddag is een jaarlijks terugkerende activiteit georganiseerd door de Junior Club van FC Groningen. Exclusief voor leden. “Deuren die normaal gesproken gesloten blijven, gaan open tijdens zo’n activiteit,” zegt Daphne Stevens, medewerker marketing en events en binnen de FC verantwoordelijk voor de Junior Club. De selectie en stafleden werden verspreid over veel ruimtes binnen Euroborg zodat de aanwezige kinderen direct een goed beeld van het stadion kregen. “Zo zaten er spelers onder meer in de kleedkamer, skybox en uiteraard in de FC Groningen Store.”

Vanzelfsprekend mocht mascotte Groby niet ontbreken. De Groningse ijsbeer begroette zijn vele vrienden en vriendinnen binnen de Junior Club met veel enthousiasme, high fives en knuffels. Voor veel jonge supporters is het ontmoeten van hun favoriete spelers en trainers iets waar ze al dagen naar uitkijken. Stevens: “Ik denk dat ieder kind die fan is van voetbal er altijd van heeft gedroomd om de spelers van hun favoriete club te ontmoeten en dat kan op deze middag. Het is mooi om dit voor jonge FC-supporters mogelijk te maken.”

Stevens hoopt dat evenementen zoals de handtekeningenmiddag een blijvende impact zullen hebben op de jonge supporters en de club als geheel. “Deze activiteit is heel belangrijk om de jongste supporters betrokken te houden bij de club en ervoor te zorgen dat ze ook op latere leeftijd betrokken blijven van FC Groningen. Sport is emotie. Dus voetbal is dat natuurlijk ook en ik denk dat dat het belangrijkste fundament is van een voetbalclub.”

Al met al was de handtekeningenmiddag een onvergetelijke ervaring voor de jonge supporters van FC Groningen. Een middag vol plezier, verbondenheid en inspiratie, die hen nog lang zal bijblijven als mooie herinnering aan hun favoriete club en spelers.

De FC Groningen Junior Club organiseert het gehele seizoen verschillende toffe activiteiten. Ook is het mogelijk om als lid van de Junior Club op een wedstrijddag met een speler het veld op te lopen, mee te doen aan het vlaggenspektakel rond het veld of mee te doen aan de penalty shoot-out. Jonge FC-supporters van 0 tot 16 jaar oud kunnen zich inschrijven voor de FC Groningen Junior Club. Inschrijven kan via https://www.fcgroningen.nl/supporters/junior-club/lid-worden/.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Kom jij naar het Junior Club Festival?

2 weken geleden

Speelt FC Groningen straks in het shirt van jouw dromen?

6 maanden geleden

Veel mooie FC-activiteiten in de herfstvakantie