string(17) "WP Rocket/Preload"

Lukkien: ‘We willen ons revancheren’.

Zondag 17 september 2023 om 13:00

Voor FC Groningen staat er morgenavond, maandag 18 september, opnieuw een thuisduel op de rol. Jong PSV komt op bezoek in Euroborg. De aftrap is om 20.00 uur. Spelers en staf willen zich revancheren voor het teleurstellende 0-1 verlies van afgelopen vrijdag tegen ADO Den Haag.

Dick Lukkien zit er voor de afsluitende training op zondagochtend weer monter bij. “Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een dag nodig heb gehad om de nederlaag tegen ADO een plekje te geven. Hoewel we in ADO een geduchte tegenstander troffen – wat ik vooraf al had aangegeven – hadden we de nederlaag niet verwacht. Die viel ons rauw op het dak. Maar in topsport heb je een dag de tijd om emoties de ruimte te geven – zowel bij winst als verlies – en dan moet je weer door.”

Dat gaat FC Groningen doen met dezelfde wedstrijdselectie als afgelopen vrijdag tegen ADO Den Haag. Dit betekent dat het trio Daniël Beukers, Laros Duarte en Romano Postema opnieuw niet inzetbaar is. “We willen ons revancheren,” is Lukkien duidelijk over de aanvliegroute richting Jong PSV. “We hebben het duel met ADO nabesproken, er een streep onder gezet en vandaag (zondag – red.) hebben we aandacht gegeven aan team-tactische zaken. Waar we al een paar weken over praten is de kwaliteit in de uitvoering in de laatste fase van ons spel en de bezetting voor het doel. Daaraan blijven we werken.”

Scheidsrechter
FC Groningen – Jong PSV staat maandagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. Het stadion opent de poorten om 18.30 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Kaarten voor het duel met Jong PSV zijn hier te bestellen: https://tickets.fcgroningen.nl/

Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing met Dick Lukkien, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer aangeeft wat spelers en staf hebben gedaan in de korte periode na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag tot aan de laatste afsluitende training voor maandagavond en de niet aflatende steun van de supporters.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet tegen Jong PSV: https://www.fcgroningen.nl/koning

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes