string(17) "WP Rocket/Preload"

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’.

Vrijdag 19 april 2024 om 13:00

FC Groningen speelt zaterdagavond in speelronde 35 van de Keuken Kampioen Divisie de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Het duel tussen de clubs uit de hoofdsteden van de provincies Groningen en Friesland begint om 21.00 uur. Euroborg is volledig uitverkocht en dat prikkelt hoofdtrainer Dick Lukkien.

Nog vier competitieronden en dan zit het reguliere seizoen erop. De strijd om de twee directe promotieplaatsen is ongemeen spannend. FC Groningen is op jacht en in de achtervolging en speelt nog precies twee keer thuis en twee keer uit. Zaterdagavond staat het op één na laatste thuisduel op het programma. SC Cambuur – met veel oude bekenden in de gelederen – is de tegenstander.

De ploeg van voormalig FC-trainer Henk de Jong valt met name op door het ongekende doelsaldo: 67-65. Daarmee hebben de Friezen na koploper Willem II de meeste doelpunten gemaakt in dit KKD-seizoen, maar tegelijkertijd – op de beloftenteams van PSV en FC Utrecht na – ook de meeste tegentreffers geïncasseerd.

“Het heeft hen genoopt met vijf verdedigers te gaan spelen”, weet Dick Lukkien. “Een laatste lijn met vijf verdedigers is lastiger te bespelen, dan met vier. Dat is logisch. Maar wij hebben ondertussen al vaker tegen ploegen met een vijfmansverdediging gespeeld en laten zien dat we daar goede dingen tegenover kunnen bedenken.”

Wedstrijdselectie
Lukkien kan zaterdagavond niet beschikken over spits Kristian Lien – die vanwege knieklachten de rest van dit seizoen niet meer in actie kan komen – en linkervleugelverdediger Wouter Prins, die herstellende is. De wedstrijdselectie wordt aangevuld met de Opleidingsspelers Maxim Mariani en Sven Bouland. “Dat Euroborg bomvol zit, is natuurlijk geweldig. Je voelt de steun al maanden en ook dat het leeft. Als het stadion gaat kolken is Euroborg een twaalfde, dertiende en veertiende man. Dat gaat ons enorm helpen.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elk competitieduel een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zaterdag in Euroborg stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel van de Trots van het Noorden met de ploeg uit de Friese hoofdstad. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.  

Scheidsrechter
FC Groningen – SC Cambuur staat zaterdagavond vanaf 21.00 uur onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de winst in Venlo, ingaat op zijn band met collega Henk de Jong en de speelwijze van Cambuur.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’