string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen wint besloten oefenduel met 1-0 van sc Heerenveen.

Woensdag 06 september 2023 om 14:42

FC Groningen heeft woensdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn een besloten oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van het duel werd in de slotfase gemaakt door Noam Emeran. Verdediger Nick Bakker speelde het eerste half uur van de wedstrijd centraal achterin bij FC Groningen.

Afgelopen maandag werd tijdens de live Q&A al verteld dat Nick Bakker de komende tijd in oefenwedstrijden in actie zou komen. De door de FC opgeleide verdeidiger sloot in de voorbereiding op het seizoen aan bij de eerste selectie met het oog om te kijken naar de fitheid. Na een kleine terugslag, traint de Groninger inmiddels weer mee en maakte tegen sc Heerenveen zijn eerste wedstrijdminuten. Volgens afspraak werd Bakker na een half uur naar de kant gehaald.

FC Groningen kreeg in de eerste helft op een warm Sportpark Corpus den Hoorn een aantal mogelijkheden. Luciano Valente kopte na een kwartier voetballen een voorzet van Paulos Abraham naast. Enkele minuten later plukte Heerenveen-keeper Mickey van der Hart een lage voorzet van Valente van de grond. Halverwege de eerste helft kreeg de FC de grootste kans nadat Fofin Turay net te kort kwam op een voorzet van Johan Hove.

Beide team wisselden flink in de rust. Daleho Irandust kreeg na een uur spelen een schotkans en Thom van Bergen kon tien minuten later een gevaarlijke voorzet van de rechterkant niet afronden. Keeper Hidde Jurjus liet even later zijn klasse zien door een goede redding op een hard schot van Simon Olsson.

In de slotfase nam de FC het heft weer in handen. Tika de Jonge schoot hard op de vuisten van de keeper, Irandust raakte de paal en ook Jorg Schreuders vuurde een keer gevaarlijk op het doel. Vlak voor tijd was Noam Emeran de matchwinner. De voorzet van Wouter Prins werd onderweg nog aangeraakt en kwam voor de voeten van de Fransman. Emeran schoot hard en laag raak, waardoor de FC dit oefenduel met sc Heerenveen met 1-0 won.

Komend weekend komt FC Groningen niet in actie vanwege de interlandperiode. Volgende week vrijdag 15 september ontvangt de Trots van het Noorden ADO Den Haag in Euroborg. Maandag 18 september is Jong PSV te gast. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Tickets zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl

Opstelling eerste helft: Jurjus, Balker, Bakker (30 Peersman), Musampa, Määttä; Pelupessy, Hove, Valente, Abraham; Turay, Van Veen.

Opstelling tweede helft: Jurjus, Mariani, Peersman, Musampa (80 Turay), Prins; Schreuders, De Jonge, Emeran, Van Bergen, Irandust, Lien.

Bekijk hieronder een samenvatting van het duel.