string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen in Eindhoven op jacht naar 3 punten.

Vrijdag 16 februari 2024 om 13:00

FC Groningen treedt zondagmiddag aan in en tegen FC Eindhoven. Het competitieduel in het Jan Louwers Stadion in speelronde 26 van de Keuken Kampioen Divisie begint om 16.45 uur. De Trots van het Noorden wordt in Brabant wederom gesteund door een vol uitvak. Dit betekent dat 450 FC-supporters de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien achterna reizen. FC-aanhangers die niet in de gelegenheid zijn om in het stadion aanwezig te zijn, kunnen FC Eindhoven – FC Groningen live volgen via ESPN.

Dick Lukkien kan zondagmiddag in Eindhoven niet beschikken over de geblesseerde Noam Emeran. Johan Hove is een twijfelgeval. Luciano Valente was de afgelopen week een paar dagen ziek en achter zijn naam staat nog een klein vraagteken. Niettemin maakt de hoofdtrainer van FC Groningen zich geen zorgen als hij naar zijn selectie kijkt. “Als ik onze fitheid zie nadat we 120 minuten in de benen hebben tegen Fortuna Sittard, met daaraan gekoppeld de ontlading na de winst, en vervolgens hoe we die inspanningen dan een paar dagen later verteren ten opzichte van de tegenstander, dan stemt dat tot tevredenheid.”

Na een relatief langere herstelperiode reist de ploeg zondag dus naar Eindhoven. “We hebben een langere trainingsweek achter de rug om ons goed voor te bereiden op een stugge en taaie tegenstander. FC Eindhoven is een moeilijk te bespelen ploeg, maar als wij doen wat we de laatste weken doen, dan moet dit tot drie punten leiden.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke competitiewedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel aan in het Jan Louwers Stadion. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.  

Scheidsrechter
FC Eindhoven – FC Groningen staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin hij terugblikt op het thuisduel met TOP Oss en ingaat op de wedstrijdselectie voor komende zondag in Eindhoven.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes