Verlies bij De Graafschap.

Vrijdag 20 oktober 2023 om 21:53

FC Groningen heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 2-1 verloren. De ruststand in Doetinchem was 1-1. Marco Rente scoorde voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien. De Trots van het Noorden heeft nu na 10 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 13 punten.

FC Groningen trad op De Vijverberg aan in nagenoeg dezelfde opstelling als in Breda tegen NAC. Alleen de geblesseerde Thijmen Blokzijl moest noodgedwongen worden vervangen. Marvin Peersman nam de centrale positie achterin over van de jonge blonde Groninger. In de aanval ondersteunden twee andere jonge Groningse jongens (net als in Breda) de ervaren centrumspits Kevin van Veen in de aanval.

FC Groningen kwam binnen het kwartier 1-0 achter. Simon Colyn schoot vanaf rand 16-meter binnen. Na die vroege domper nam de Trots van het Noorden langzaam maar zeker het initiatief in de wedstrijd in handen. Dat resulteerde vijf minuten voor rust in de 1-1. Marco Rente kopte na een vrije trap van Leandro Bacuna overtuigend binnen.

Tweede helft
Na rust kwam De Graafschap weer vroeg op voorsprong. In een duel om de bal en een struikelpartij in het zestienmetergebied kreeg de thuisploeg een strafschop. Alexander Büttner schoot vanaf 11 meter raak, 2-1.

Tien minuten later kwam Johan Hove in een goede schietpositie, mar de Noor mikte te hoog. Een minuut later kreeg Van Veen vrij baan naar de goal, maar de opspringende bal zorgde bij de uithaal van de spits voor een afzwaaier.

Na dik een uur spelen maakten linksback Wouter Prins en middenvelder Tika de Jonge hun debuut in het betaalde voetbal.

In de laatste vijf minuten kregen invaller Kristian Lien en Bacuna nog een goede kopmogelijkheden, maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer.