string(17) "WP Rocket/Preload"

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen.

Maandag 02 januari 2023 om 11:30

FC Groningen heeft tot het eind van dit seizoen Dennis van der Ree aangesteld als hoofdtrainer. De 43-jarige oefenmeester neemt al sinds begin december 2022 de honneurs waar als eindverantwoordelijke coach bij de Trots van het Noorden.

Dennis van der Ree, die over het vereiste UEFA Pro-trainersdiploma beschikt, speelde namens FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur in totaal ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal. Na zijn actieve loopbaan als speler ging Van der Ree aan de slag als trainer. Vanaf 2014 tot de zomer van 2019 bij SC Cambuur eerst als Beloften-trainer en later als assistent-trainer. In het seizoen 2019/2020 vertolkte Van der Ree de rol van assistent-trainer bij FC Twente en vorig seizoen maakte hij deel uit van de technische staf van Feyenoord. Aan het begin van dit seizoen tekende Van der Ree een tweejarig contract in Euroborg.

Van der Ree zegt over zijn aanstelling als hoofdtrainer van FC Groningen: β€œHet is een hele mooie kans, die zich voor mij onverwacht voordoet. Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023.”

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt in een reactie op het genomen besluit: β€œSinds Dennis in december de honneurs waarneemt als eindverantwoordelijke trainer hebben wij hem dagelijks intensief aan het werk kunnen zien, met name ook tijdens het trainingskamp in Spanje. Dennis heeft op ons, de spelersgroep en staf een uitstekende indruk gemaakt. Wij hebben er daarom voor gekozen hem de rest van dit seizoen het vertrouwen te geven. Wij wensen Dennis en de volledige technische staf heel veel succes in de tweede seizoenshelft.”

Tegen het einde van 2022 spraken we Dennis in de FC Groningen Podcast om kennis te maken:

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam