string(17) "WP Rocket/Preload"

Treffers Van Veen bezorgen FC winst in Oss.

Vrijdag 01 september 2023 om 22:31

FC Groningen heeft vrijdagavond de tweede uitwedstrijd van het seizoen tegen TOP Oss met 0-2 gewonnen. De ruststand in het Frans Heesen Stadion was 0-1. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien maakte Kevin van Veen beide doelpunten. De Trots van het Noorden heeft nu na vier speelronden in de Keuken Kampioen Divisie 7 punten.

In de eerste helft was het wachten op een doelpunt van FC Groningen, dat domineerde en doorlopend op de helft van TOP Oss was te vinden. Na 24 minuten rondde Luciano Valente één van de vele dreigende FC-aanvallen af op de paal na sterk voorbereidend werk van invaller Fofin Turay. Ook Paulos Abraham was aanvallend actief, maar net als in eerdere wedstrijden wist de ploeg van Lukkien niet het laatste station te bereiken dat tot goals moest leiden.

Dat veranderde in de blessuretijd van de eerste helft toen Leandro Bacuna mocht aanleggen voor een vrije trap aan de zijkant van het veld. De aanvoerder legde de bal perfect op het hoofd van Kevin van Veen, die met een kopbal zijn eerste competitietreffer liet noteren, 0-1.

Tweede helft
Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. Hoewel FC Groningen nog altijd het meest de bal had, kreeg TOP Oss meer aanvallende neigingen. Het zorgde voor enkele dreigende situaties voor het doel van Michael Verrips. Het was na een dik uur spelen echter invaller Noam Emeran die koud in het veld een perfecte voorzet afleverde bij de tweede paal, waar Van Veen aantoonde te weten hoe een spits positie moet kiezen, 0-2.

Met die veilige marge kon FC Groningen de wedstrijd uitspelen, met ruimte en mogelijkheden om een grotere uitslag neer te zetten. De tweede seizoenzege kwam niet meer in gevaar.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Oss: https://www.fcgroningen.nl/koning

Interlandbreak
Volgend weekend ligt voor FC Groningen de competitie stil in verband met de internationale voetbalkalender. De Trots van het Noorden hervat de Keuken Kampioen Divisie medio september met een dubbel programma in eigen huis. Op vrijdag 15 september is ADO Den Haag de eerstvolgende tegenstander voor de ploeg van Lukkien. Drie dagen later, op maandag 18 september, komt Jong PSV op bezoek in Euroborg. Beide thuisduels beginnen om 20.00 uur.

Wil je erbij zijn, en ben je (nog) geen seizoenkaarthouder, koop dan hier je toegangskaart: https://tickets.fcgroningen.nl/