string(17) "WP Rocket/Preload"

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’.

Dinsdag 18 juni 2024 om 18:00

Verdediger Sven Bouland heeft de titel ‘Leonardo Hotels Strijder van het Jaar’ gewonnen. Bouland, die eerder dit jaar al genomineerd was, heeft zich onderscheiden als speler binnen de FC Groningen Opleiding. Deze eretitel is een erkenning voor zijn voetbaltechnische ontwikkeling en toewijding aan het voetbal, zowel op als naast het veld.

De 17-jarige Bouland is sinds zijn 11e betrokken bij de club en heeft de hele Opleiding doorlopen. “Ik kom hier al sinds ik 11 jaar ben en ben echt bereid om alles te geven voor deze club,” aldus Bouland. Hij begon bij FC Groningen in de Onder-12 en heeft sindsdien de gehele opleiding doorlopen.

Momenteel speelt hij bij FC Groningen Onder-18 en heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Zijn team werd kampioen in de eerste seizoenshelft en promoveerde naar Divisie 1. Bouland droeg hieraan bij door regelmatig te scoren bij standaardsituaties en als aanvoerder zijn team te leiden. “Het is een mooie beloning voor mijn prestaties van de afgelopen tijd,” zegt Bouland. “Het is voor mij een houvast om door te gaan waarmee ik bezig ben. We zijn onlangs gepromoveerd naar Divisie 1. Ik kijk ernaar uit om mezelf te meten op het hoogste niveau.”

Boulands leiderschap en ontwikkeling als speler zijn duidelijk zichtbaar. “Coaching en leiderschap zijn ontwikkelpunten waarmee ik druk bezig ben. Belangrijk om te hebben in mijn positie,” verklaarde Bouland. Hij trainde al wekelijks mee met het Onder-21 team en sluit nu geregeld aan bij het eerste. Dit helpt hem om zichzelf verder te ontwikkelen en te testen onder zwaardere omstandigheden. Onlangs heeft Sven ook de bevestiging gekregen dat hij bij het eerste mag aansluiten tijdens de voorbereiding.

Naast zijn successen op het veld, balanceert Bouland ook zijn academische verplichtingen. Hij zit momenteel in zijn examenjaar van het VWO en woont niet in de buurt van de trainingsfaciliteiten, wat zijn dagelijkse routine extra uitdagend maakt. “Ik doe dit jaar examen en woon niet om de hoek. Dat maakt het allemaal best druk, maar ik heb de droom om profvoetballer te worden. Daar heb ik heel veel voor over. Het drukke bestaan is een ritme geworden en normaal,” zei Bouland.

Vijf keer per seizoen kunnen trainers, coaches en managers een speler nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Flonk Hotels Strijder van het Jaar. Na onderling overleg wordt er iedere keer één speler daadwerkelijk genomineerd. Om genomineerd te worden, moet de staf gedrag zien bij spelers dat past bij de kernwaarden van de Opleiding: aanpakken, reëel zijn en groeien.

Een speler die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen, strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt, zowel binnen als buiten de lijnen, en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon. De FC Groningen Opleiding feliciteert Sven Bouland met het winnen van de titel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam