string(17) "WP Rocket/Preload"

Luciano Valente: als het tegen zit.

Woensdag 07 juni 2023 om 16:00

Volledige overgave, inzet en talent. Luciano Valente beschikt over al deze eigenschappen en heeft zichzelf op indrukwekkende wijze opgewerkt tot een gewaardeerd lid van het team. Wat zijn doorbraak nog specialer maakt, is dat hij de hele jeugdopleiding van de club heeft doorlopen en nu deel uitmaakt van het eerste elftal. In de eerste aflevering van ‘De Aanpakkers’ maakten we kennis met Luciano, in de huidige aflevering krijgen we meer te zien over zijn opkomst tot profvoetballer en keert hij sinds lange tijd weer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: GVAV-Rapiditas.

De getalenteerde voetballer uit het Noorden heeft zich opgewerkt tot het eerste elftal van FC Groningen. In de nieuwste aflevering van de videoserie ‘De Aanpakkers’ wordt er dieper ingegaan in het verleden van Luciano en wordt er gesproken met zijn oude jeugdtrainer, die nu tevens zijn zaakwaarnemer is. Deze aflevering onthult hoe Luciano zijn weg naar de top heeft gevonden en laat zien welke rol zijn familie en vrienden hebben gespeeld in zijn verhaal.

Vastberadenheid

Luciano’s toewijding aan het voetbal is onmiskenbaar. Als Italiaanse jeugdinternational zet hij alles op alles om een vaste waarde te worden in de basisopstelling van FC Groningen. Hoewel hij in zijn eerste jaar veel speelminuten maakte, moest hij zijn plek later afstaan vanwege een blessure. Desondanks was Luciano vastberaden om terug te keren op het veld. Op dat soort momenten moet de knop om. ‘Ik was vroeger al wel vrij snel tevreden over hoe ik speelde. Dat is sinds twee, drie jaar echt beter geworden. Dat ik voor mezelf ook steeds meer besef dat er echt iets bij moet.’

De Aanpakkers

De Aanpakkers biedt een bijzondere inkijk in het leven van verschillende topsporters uit de regio van Groningen en laat zien wat er allemaal komt kijken bij het nastreven van de ultieme sportdroom. Jonge sporters die anderen inspireren en motiveren om het uiterste uit zichzelf te halen. De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken.

De nieuwe aflevering is nu te zien op het YouTube kanaal van ‘De Aanpakkers’.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga