string(17) "WP Rocket/Preload"

Luciano Valente, Aanpakker van FC Groningen.

Donderdag 20 april 2023 om 17:00

Passie, toewijding en talent. FC Groningen speler Luciano Valente heeft het allemaal en heeft zich inmiddels opgewerkt tot een gewaardeerde speler van FC Groningen. Het feit dat hij de gehele jeugdopleiding van de club heeft doorlopen en nu speelt in het eerste elftal, maakt het extra bijzonder. Het talent wordt een jaar lang intensief gevolgd voor de content serie ‘De Aanpakkers’.

De Italiaanse jeugdinternational doet er alles aan om een vaste waarde te worden in de basisopstelling bij FC Groningen. In 2021 tekende hij zijn eerste profcontract bij FC Groningen en hij maakte op 14 augustus 2022 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Ajax. In het eerste jaar maakte Luciano veel minuten maar later moest hij zijn plek afstaan door een blessure.

De geboren Groninger is benaderbaar en toegankelijk. Op het veld is hij een echte strijder die elke training en wedstrijd weer alles geeft wat hij heeft. Met zijn tomeloze inzet, ontembare passie en onmiskenbaar talent is Luciano een speler die het verschil kan maken in het veld en in de toekomst belangrijk kan zijn voor FC Groningen.

Van droom naar werkelijkheid

De eerste stappen in het veld zijn gemaakt en ook buiten de lijnen zet Valente grote stappen. Hij droomde altijd al van spelen in een volle Euroborg, die droom kwam door zijn harde werk uit. ’Dit is wat ik altijd wilde, ik wist dat ik het kon maar natuurlijk weet je niet of het gaat gebeuren’.  Naast dat Valente speelt bij FC Groningen is hij ook trotse jeugdinternational bij het O-19 team van Italië.  Op 11 november 2021 debuteerde hij in het shirt van ‘’Azzurri’’ tegen de talenten van Hongarije.

Naast zijn voetbaltalent heeft Luciano nog een andere passie: karten! In de nieuwe aflevering van De Aanpakkers is te zien hoe hij samen met vrienden de kartbaan onveilig maakt. In deze aflevering krijgen we een uniek kijkje achter de schermen bij de Nederlands-Italiaanse voetballer die al sinds zijn zevende bij FC Groningen speelt. In de eerste aflevering is te zien hoe Luciano naast zijn trainingen ook tijd doorbrengt met zijn vrienden. Zo laat hij zien hoe belangrijk zijn vrienden voor hem zijn en in de komende aflevering komt ook zijn familie naar voren.

De eerste van zes afleveringen met Valente in de hoofdrol is vanaf nu te zien op het YouTube-kanaal van De Aanpakkers.

De Aanpakkers

De Aanpakkers biedt een bijzondere inkijk in het leven van verschillende topsporters uit de regio van Groningen en laat zien wat er allemaal komt kijken bij het nastreven van de ultieme sportdroom. Jonge sporters die anderen inspireren en motiveren om het uiterste uit zichzelf te halen. Want wie iets in het leven wil bereiken, moet de kansen pakken en doorzetten. Waar anderen stoppen gaat een Aanpakker verder. De Aanpakkers is een initiatief vanuit het Meer & Beter Bewegen Programma.

Luciano Valente wordt het komende jaar samen met vijf andere toptalenten uit het Noorden gevolgd voor het programma ‘De Aanpakkers’ met elke woensdag om 16.00 een nieuwe aflevering.

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam