string(17) "WP Rocket/Preload"

Gelijkspel FC Groningen uit bij MVV.

Vrijdag 15 december 2023 om 22:17

FC Groningen heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen MVV gespeeld. In Stadion de Geusselt werd het 1-1. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorde Romano Postema. De ruststand in Maastricht was 0-1. De Trots van het Noorden is voor de zevende keer op rij ongeslagen en heeft nu na 19 speelronden in de Keuken Kampioen Divisie 29 punten.

Door de afwezigheid van de zieke Marco Rente was de technische staf gedwongen de succesvolle ploeg van de laatste weken op één plek te wijzigen. Leandro Bacuna keerde op de rechtsbackpositie terug in het basiselftal en was direct ook weer de aanvoerder van de ploeg. Op de bank was er een plekkie ingeruimd voor ‘eigen kweek’ Nils Eggens. De aanvaller uit Finsterwolde scoorde afgelopen week in een oefenduel van FC Groningen tegen Cambuur, (3-1 winst voor het combinatieteam).

Eerste helft
Met de steun van meer dan 200 FC-supporters in de rug hadden de gasten al na een minuut spelen een reuze kans. Luciano Valente penetreerde het zestienmetergebied binnen, maar schoot vanuit een schuine hoek op de MVV-goalie. Daarna moest Hidde Jurjus twee keer sterk handelend optreden om een doelpunt van de thuisploeg te voorkomen.

De eerste helft lag geregeld stil vanwege onder meer blessures. Dit zorgde voor minimaal 6 minuten extra speeltijd en daarvan maakte FC Groningen dankbaar gebruik. Bacuna werd vrijgespeeld op de rechterflank. De teruggetrokken bal van de aanvoerder werd uiterst zuiver en koelbloedig afgerond door Romano Postema. Scheidsrechter Vos liet na het vieren van de Groningse treffer niet eens meer aftrappen.

Tweede helft
MVV hanteerde in de eerste helft al regelmatig met gevaar de lange bal en zo ook tien minuten na rust. Spits Koen Kostons was de Groningse verdediging te slim af en werkte de 1-1 binnen achter Jurjus.

FC Groningen leek snel daarna te antwoorden. Opnieuw werd vanaf de rechterkant de bal teruggetrokken, dit keer van Jorg Schreuders op Thom van Bergen. De spits aarzelde niet, maar mikte net langs de verkeerde kant van de paal.

Gedurende de tweede helft werd het een gevecht en een soort ren-je-rot-show met dreigende momenten aan beide kanten. Postema was met een kunststukje dicht bij de Groningse voorsprong, maar zijn omhaal miste net voldoende kracht.

In de extra tijd tikte Van Bergen nog een bal bij de eerste paal richting kruising, maar een katachtige redding van de MVV-keeper voorkwam de zege voor FC Groningen. Nog dichter bij de winnende treffer was in de slotseconden opnieuw Postema, maar zijn schot in de hoek werd eveneens gekeerd door de Maastrichtse sluitpost.

Zo bleef het in Zuid-Limburg 1-1.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Maastricht: https://www.fcgroningen.nl/koning

Beker en nieuwe thuiswedstrijd
FC Groningen sluit het kalenderjaar 2023 af met een bekerwedstrijd en nog één thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dinsdagavond om 21.00 uur wordt er in Tilburg afgetrapt voor het bekerduel tussen Willem II en FC Groningen. Volgende week vrijdag, 22 december, sluit de FC voor eigen publiek de eerste competitiehelft af met de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De aftrap is om 20.00 uur. Voor het slotakkoord van 2023 in Euroborg zijn kaarten te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl/