string(17) "WP Rocket/Preload"

Fit met FC Groningen.

Fit met FC Groningen is in het leven geroepen om op basis van het positieve gezondheidsmodel, samen met supporters van de FC en bedrijven uit de regio, vanuit een breder perspectief naar gezondheid te kijken en de eigen leefstijl te verbeteren. Onder professionele begeleiding worden er verschillende gezondheidsthema’s behandeld en komen de deelnemers actief in beweging. Het doel is om bewustwording te creëren en inzicht te geven in het eigen gedrag om vervolgens tools en handvatten aan te reiken om het eigen gedrag positief te beïnvloeden. 

​PROGRAMMA

Het Fit met FC Groningen programma bestaat uit theorielessen aangevuld met laagdrempelige beweegactiviteiten in de praktijk. De groepsbijeenkomsten zijn zo ingericht dat we de eerste helft (45 minuten) in de maatschappelijke box van FC Groningen aan de slag gaan met de theorie en vervolgens de tweede helft (45 minuten) dit vertalen naar de praktijk waar bewegen centraal staat.  Het Fit met FC Groningen programma hanteert de volgende indeling: 

 1. Individueel: Persoonlijk intake gesprek met de FC Groningen leefstijlcoach
 2. Groepsbijeenkomst 1: De aftrap
 3. Groepsbijeenkomst 2: Bewustwording en doelen stellen
 4. Groepsbijeenkomst 3: Gedragsverandering
 5. Groepsbijeenkomst 4: Omgaan met verleidingen
 6. Groepsbijeenkomst 5: Energie 
 7. Groepsbijeenkomst 6: Stress en ontspanning
 8. Groepsbijeenkomst 7: Slaap
 9. Groepsbijeenkomst 8: Voeding
 10. Groepsbijeenkomst 9: Bewegen
 11. Groepsbijeenkomst 10: Volhouden van Gedrag & Fluitsignaal
 12. Individueel: Persoonlijk outtake gesprek met de FC Groningen leefstijlcoach

​SAMENWERKING EN ERKENNING

Fit met FC Groningen komt voort uit het Europese onderzoeksprogramma Eurofit van het European Healthy Stadia Network. FC Groningen is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij het onderzoek. Het programma kent de hoogste waardering van het erkenningstraject van Loket Gezond Leven, namelijk niveau 4  ‘Sterke aanwijzingen voor effectiviteit’. In Nederland is het Amsterdam UMC en de Eredivisie CV nauw betrokken bij het onderzoek, de organisatie, opleiding van de leefstijlcoaches en het uitvoeren van kwaliteitscontrole. FC Groningen heeft in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, het Alfa-College, A-plus opleidingen en VitaalNed het Eurofit programma verder ontwikkeld.