string(17) "WP Rocket/Preload"

Succesvolle Kick Off Regioplan Voetbalontwikkeling.

Dinsdag 07 februari 2023 om 11:59

FC Groningen is onder leiding van projectleider Voetbalontwikkeling Regio Floris van Es gestart met een Regioplan Voetbalontwikkeling. Doel van het Regioplan Voetbalontwikkeling is om vanuit de aanwezige kennis en expertise in de Opleiding van FC Groningen, verenigingen te ondersteunen op voetbaltechnisch gebied. Woensdag 1 februari vond in Euroborg een succesvolle kick-off plaats. De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met het FC Groningen Amateurconvenant.  

Zo`n 70 gasten actief binnen het technisch kader bij een amateurvereniging in de regio waren op woensdag 1 februari in Euroborg aanwezig tijdens de officiële aftrap van het Regioplan Voetbalontwikkeling.

De hoofden opleiding of technisch verantwoordelijken bij club aangesloten bij de FC Groningen Amateurconvenant luisterden in het eerste gedeelte aandachtig naar Projectleider Voetbalontwikkeling Regio Floris van Es. Van Es gaf een toelichting op de plannen van FC Groningen. Het Regioplan Voetbalontwikkeling moet zich gaan onderscheiden door in te zoomen op een gering aantal thema’s, waarvan FC Groningen denkt dat die relevant zijn voor elke vereniging. Hierbij kan gedacht worden aan kennisdeling over voetbaltrainingen, beter bewegen en selectieprocessen, waarbij FC Groningen zichzelf ook ziet als verbinder tussen de verschillende clubs.

In het tweede deel van een interactieve avond stond een forum op het programma waarin Douwe de Val (KNVB), Jeffry Snijder (Voormalig HO HZVV en docent Alfa-college) en Byron Bakker (Hoofd voetbalontwikkeling onderbouw bij FC Groningen) hun visie gaven op de ontwikkelingen in het voetballandschap. Er werd o.a. ingezoomd op de specifieke rol die de KNVB en FC Groningen kan spelen in de doorontwikkeling van clubs en kader en wat het belang van een goede Hoofd Opleiding kan zijn.

Projectleider Floris van Es kijkt terug op een geslaagde aftrap: “Het was geweldig om een mooie opkomst te zien en inzicht te krijgen in de maatschappelijke verantwoordelijkheid die iedereen voelt om kinderen een zo goed mogelijke plek te bieden in het verenigingsleven. Wij gaan ons best doen om daar, binnen onze mogelijkheden, ons steentje aan bij te dragen. We denken met deze avond in elk geval een succesvolle start te hebben gemaakt!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

1 week geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

1 week geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle