string(17) "WP Rocket/Preload"

Voorwaarden KNVB: Zwarthandel en Stadionverboden.

Standaardvoorwaarden KNVB

De KNVB Standaardvoorwaarden zijn onder meer verbindend voor eenieder die een toegangsbewijs heeft gekocht en/of verkregen, dan wel een (Seizoen) Club Card heeft gekocht en/of verkregen, alsmede voor eenieder die in of buiten Nederland een voetbalwedstrijd bijwoont, dan wel anderszins aanwezig is in of rond het stadion vóór, tijdens of na het tijdstip van aanvang van een voetbalwedstrijd.
Klik hier voor de standaardvoorwaarden van de KNVB.

Zwarthandel

De clubs uit het Nederlands betaald voetbal en de KNVB hebben recentelijk het initiatief genomen om de zwarthandel in voetbaltoegangskaarten fors te verminderen. De afgelopen periode hebben de betaald voetbal clubs herhaaldelijk te maken gehad met de negatieve gevolgen van het doorverkopen van voetbaltoegangskaarten.
 
De volgende zaken zijn aan de orde:
– Het publiek denkt te maken te hebben met door de clubs geautoriseerde verkooporganisaties, terwijl dit niet het geval is. De prijs voor een toegangskaart is verhoogd met een enorme toeslag. Op het moment dat de supporter de toegangskaart ontvangt, dan wordt de officiële (netto) prijs duidelijk en krijgt de club hier vragen over. De clubs kunnen hier echter niets aan doen. 
– Het toepassen van aankooprechten leidt er toe dat supporters van de thuis- en uitclub op aparte gedeelten in het stadion de wedstrijd meemaken. Deze scheiding loopt door de forse toename van zwarthandel fors gevaar. De veiligheid van bezoekers neemt hierdoor af.
 
Personen die toegangskaarten overdragen (geven of verkopen) aan organisaties die de toegangskaarten vervolgens tegen een forse meerprijs weer op de markt brengen, zijn in overtreding met de KNVB standaard voorwaarden en lopen het risico om een stadionverbod voor een periode van 18 maanden te krijgen en €450,- boete!
Alleen met tickets die zijn gekocht via de formele en erkende verkoopkanalen (officiële website van de club/aan de stadionkassa of via een TicketBox-verkooppunt) loopt u geen risico om te veel te betalen cq. geblokkeerde tickets te krijgen.

Stadionverboden

Klik hier voor meer informatie over stadionverboden.