string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Spelers en trainers aanwezig bij diverse activiteiten.

Dinsdag 22 februari 2011 om 14:47

In de 319de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het vijfdaagse bezoek van Matias Jones aan Groningen, meldt hij de begroeting van de 2.000.000ste bezoeker in Euroborg en benoemt hij de vele activiteiten van deze week.

“Hadden we veertien dagen geleden nog een record in de clubgeschiedenis te pakken met de 7-1 winst op Willem II, zaterdag leden we tegen Roda JC één van de grootste nederlagen ooit in de eigen Euroborg. Dat was zuur. Het was wel goed te constateren dat het publiek zag dat er geen onwil was binnen de ploeg, maar dat het een avond was waarop veel ongelukkige omstandigheden samenkwamen. De supporters bleven dan ook tot en met het einde achter het elftal staan en trainer Pieter Huistra gaf daarvoor tijdens de persconferentie terecht een compliment. Komende zondagmiddag spelen we in een volle Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. Een mooie uitdaging.”
2.000.000ste bezoeker
“Bij het thuisduel met Roda JC hebben wij zaterdagavond de 2.000.000ste bezoeker in Euroborg mogen begroeten. Hierbij is uitgegaan van het totaal aantal toeschouwers bij alle officiële wedstrijden van ons eerste elftal in Euroborg. De heer Van Kats uit Haren was de gelukkige en hij ontving een bos bloemen en een waardecheque, goed voor een VIP-arrangement voor twee personen bij de competitiewedstrijd FC Groningen – Heracles Almelo. De heer Van Kats, die de wedstrijd in Euroborg doorgaans bezoekt met zijn zoon, is al vanaf de opening van ons nieuwe stadion in januari 2006 seizoenkaarthouder en heeft een vaste plaats in vak O op de Oosttribune.”
Matias Jones
“De afgelopen dagen was Matias Jones op bezoek in Groningen. De nieuw gecontracteerde aanvaller uit Uruguay kwam kennis maken met de club en de stad. Donderdag begon zijn verblijf hier in het noorden met onder meer de medische keuring. Vrijdag volgde de drukbezochte perspresentatie en zaterdagavond was Jones aanwezig bij de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Hoewel de uitslag geen reden gaf tot lachende gezichten, was zijn bezoek aan het Supportershome na afloop van de wedstrijd heel positief.”
“Zondagochtend maakte Jones kennis met zijn toekomstige ploeggenoten en gisteravond (maandag – red.) was hij eveneens aanwezig bij de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong PSV. Vandaag (dinsdag – red.) vliegt het Zuid-Amerikaanse gezelschap terug naar Uruguay. Jones liet bij zijn afscheid weten een zeer goed gevoel te hebben overgehouden aan zijn eerste kennismaking met FC Groningen. Wij begroeten hem weer aan het begin van het nieuwe seizoen.”
Jong FC Groningen
“Gisteravond (maandag – red) waren er ruim 5.500 toeschouwers naar Euroborg gekomen voor de topwedstrijd Jong FC Groningen – Jong PSV in de Beloften Eredivisie. Het was een duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Helaas lukte het de ploeg van trainer Dick Lukkien niet het gat met koploper PSV te verkleinen. Het werd een 1-1 gelijkspel. Het mag echter toch uniek genoemd worden dat zoveel mensen de moeite hadden genomen en de barre kou hebben doorstaan om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. De staf en spelers van Jong FC Groningen willen via deze weg dan ook alle mensen die gisteravond aanwezig waren in Euroborg bedanken voor hun komst en hun aanmoedigingen. Als op maandag 11 april wederom een competitieduel van de Beloften in Euroborg staat gepland, dit keer tegen Jong FC Twente, hopen we op betere en vooral warmere omstandigheden zodat mogelijk nog veel meer mensen Jong FC Groningen komen aanmoedigen.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er – buiten de wedstrijden – weer de nodige activiteiten waarbij spelers en trainers van FC Groningen betrokken zijn. Zo zijn vandaag (dinsdag – red.) ons hoofd van de jeugdopleiding Peter Jeltema en trainer Egge Knol op Schiermonnikoog om daar een clinic te verzorgen bij VV De Monnik.”
“Morgen (woensdag – red.) vindt de vijfde Regionale Talentendag van dit seizoen plaats.
Op Sportpark Corpus den Hoorn zullen in vier sessies zo’n tweehonderd deelnemers geboren tussen 1998 tot en met 2001 hun voetbalkunsten vertonen.”
Run van Niekerk
“Dit jaar bestaat de V.V. Niekerk 65 jaar. Daarom organiseert de vereniging een sponsorloop ten behoeve van de Doe Een Wens Stichting Nederland. Alle kinderen uit Niekerk, Oldekerk, Faan en Sebaldeburen zijn uitgenodigd om mee te lopen in de Run van Niekerk. Deze sponsorloop wordt tussen 14.00 uur en 17.00 uur gehouden op en rond het Sportpark Eekeburen. De deelnemers proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel door rondjes te lopen.”
“FC Groningen levert eveneens haar bijdrage. De eerste selectiespelers Danny Holla en Maikel Kieftenbeld en Leonard Nienhuis, Luis Pedro en Hilal Ben Moussa van Jong FC Groningen zullen aanwezig zijn in Niekerk voor het uitdelen van handtekeningen en het poseren voor foto’s. De trainers Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Ruud Hesp zullen zelfs actief meedoen aan de run. Ook mascotte Groby komt naar Niekerk.”
FC Groningen Junior Club
“Het is voorjaarsvakantie en dus heeft de FC Groningen Junior Club een vol programma voor de boeg. Gisteren verzorgden zij de wedstrijdactiviteiten rondom het duel van Jong FC Groningen en vanmiddag (dinsdag – red.) komen twee jarigen hun kinderfeestje vieren in het stadion. Morgenmiddag (woensdag – red.) worden er ook weer kinderfeestjes gevierd en gaan honderd jongens en meisjes in de topsporthal van het Alfa-college in Kardinge een hele sportieve middag tegemoet. Zij krijgen een voetbal techniektraining gericht op het verbeteren van hun voetbalvaardigheden. Alle deelnemers krijgen na de training een goed gevulde goodiebag mee naar huis.”
“Daarnaast hebben morgenmiddag (woensdag – red.) 25 kinderen een Meet & Greet met Brian van Loo en Luciano da Silva. Deze kinderen hebben eind vorig jaar meegedaan aan de strooigoedactie voor Doe Een Wens en zij zien hun wens om de keepers van FC Groningen te ontmoeten in vervulling gaan. Op donderdag komt Superfan Rabobank op bezoek met 250 jonge rekeninghouders en hun ouders. Deze houders van de enige echte FC Groningen-rekening zijn automatisch lid van de Junior Club en krijgen een rondleiding door Euroborg.”
Druk weekend
“De Junior Club sluit de week af met een druk weekend. Op zaterdag brengt Groby een bezoek aan de Noorderveld Cup, een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door Superfan Rabobank, en op zondag begeleidt de Junior Club de FanTour naar Feyenoord. Maar liefst drie bussen vol enthousiaste kinderen en ouders reizen mee naar Rotterdam om FC Groningen aan te moedigen. Vanwege het drukke programma is het mogelijk dat de Junior Club deze week telefonisch minder goed bereikbaar is, maar de e-mail wordt goed bijgehouden.”
Duurzaamste Ondernemer 2010
“Volgende week maandag maakt wethouder Ton Schroor van Economische Zaken bekend welke Groninger ondernemer de titel Duurzaamste Ondernemer 2010 van de gemeente Groningen heeft verdiend en daarmee 20.000 euro wint. Ook onthult hij wie de aanmoedigingsprijs van 5.000 euro mee naar huis mag nemen. De bekendmaking en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de oude raadzaal van het Stadhuis. FC Groningen is genomineerd voor beide prijzen.”
“Tot slot werkt de redactie van het FC Groningen Journaal aan de afronding van de eerste krant in 2011. Op de cover is een heuse primeur te lezen over een bijzondere activiteit in het jubileumjaar van FC Groningen. Volgende week zullen we hierover meer melden.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’