string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Publiek schreeuwde enkele decibels harder’.

Zondag 17 oktober 2010 om 17:50

Scoorde Andreas Granqvist of was het Fredrik Stenman? Er heerste onduidelijkheid wie de bal begin tweede helft tegen de touwen kopte, maar het belangrijkste was het doelpunt waardoor FC Groningen de derby van het Noorden winnend afsloot. Met de 1-0 overwinning op sc Heerenveen handhaaft de Trots van het Noorden zich in de top van de Eredivisie.

Fredrik Stenman stond met een glimlach van oor tot oor na afloop van het treffen met sc Heerenveen. Of hij nou wel of niet het laatste zetje bij de winnende goal gaf, is hem om het even. “Dat moeten we maar op de beelden bekijken,” antwoordt Stenman. “Het maakt mij niet uit wie het doelpunt maakte, het belangrijkste is dat we de goal scoorden en hebben gewonnen.”
De Zweedse linksback zag zijn elftal een goede eerste en een lastige tweede helft spelen. “Ik denk dat we in de eerste helft hebben laten zien goed te kunnen voetballen. In de tweede helft kwam er meer druk van sc Heerenveen, maar we pakken wel de overwinning.”
Redding
Die overwinning glipte de FC in de laatste minuten van de wedstrijd bijna uit handen. Maikel Kieftenbeld kon echter een inzet van Christian Grindheim van de doellijn halen. “Het voelt goed dat je in één van de laatste minuten nog zo belangrijk kunt zijn,” zegt Kieftenbeld. De rechtsachter juichte dan ook opzichtig na zijn redding.
“Tja, dat is emotie. Als die bal er niet in zou gaan, had ik het idee dat we zouden winnen,” aldus Kieftenbeld. “Ik moet eerlijk toegeven dat het ook een beetje geluk is. Je probeert altijd zo goed mogelijk te anticiperen, maar de bal ging nog bij iemand door de benen en opeens lag hij voor mijn voeten.”
Toffe geste
Voor Jonas Ivens was het de eerste noordelijke derby. “In België hebben de derby’s een iets vijandelijke sfeer. Dat vond ik hier niet. Het feit dat sc Heerenveen de bal terug gaf na de wissel van Tom Hiariej vond ik een toffe geste.” Ivens genoot na afloop van het feest op de tribunes van Euroborg. “In de week voorafgaand aan deze wedstrijd hoor je overal dat het belangrijk is te winnen. Op de club, in de stad, je merkt dat het ontzettend leeft. Ik denk dat de fans na afloop ook enkele decibels harder schreeuwden dan anders.”
De verdediger hield de nul en zag er solide uit in het centrum van de defensie. “Net als het hele team heb ik ook vertrouwen. Vanaf het begin van het seizoen is er al duidelijkheid over de taken van iedereen, dat zie je in de wedstrijden terug.”
Groeiproces
“We speelden een goede eerste helft, maar kwamen in de tweede helft onder druk te staan. sc Heerenveen wilde een doelpunt forceren, maar we bleven de oplossingen vinden. Er gingen nog genoeg dingen fout waar we aan moeten werken op de training, maar we staan er goed voor. FC Groningen zit in een groeiproces waarin we week per week moeten kijken wat er beter kan.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’