string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Supportersbeleid uitwedstrijden op de agenda.

Dinsdag 09 februari 2010 om 16:04

In de 267ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijden tegen ADO Den Haag en Heracles Almelo, meldt hij diverse bijeenkomsten van de Eredivisieclubs en andere activiteiten van deze week.

“Vorige week woensdag boekten we een regelmatige 2-0 overwinning op ADO Den Haag. Dat betekende de vierde competitiewedstrijd van 2010 zonder nederlaag en opnieuw een duel zonder tegendoelpunten. Dat alles veranderde afgelopen zaterdag in Almelo. Na een uitstekend eerste uur leidden we comfortabel en volkomen verdiend met 3-1 tegen Heracles, maar daarna ontspon zich een duel dat velen zich nog lang zullen heugen. Aan de 4-3 nederlaag houden we een heel katterig gevoel over.”
Niet akkoord
“Iedereen kan voor zichzelf een mening vormen over de gang van zaken in Almelo. Wij hebben inmiddels laten weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel voor de rode kaart voor Gibril Sankoh en zullen zien hoe deze zaak zich verder ontwikkelt. Onze huisjurist Wim Entzinger is druk bezig zich hierop voor te bereiden. Ondertussen moeten wij ons met elkaar vooral weer gaan richten op de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, komende zondag in Euroborg.”
Brief
“Deze week zal de directie van FC Groningen veelvuldig in het midden van het land verblijven. Vanmorgen (dinsdag – red.) was in Maarsbergen een bijeenkomst met de sociale partners, te weten het CBV (Coaches Betaald Voetbal – red.), de vakbonden ProProf en VVCS en de directies van de CED (Jupiler League – red.) en ECV (Eredivisie – red.) om de financiële stand van zaken in het betaalde voetbal te bespreken. Donderdag staat in Oosterbeek dit punt ook op de agenda tijdens de functionele dag van de Eredivisie CV. Daar zullen alle Eredivisieclubs zich onder meer gezamenlijk buigen over de brief, die de directie van FC Groningen onlangs heeft gestuurd naar aanleiding van de ontstane financiële situatie in het totale betaalde voetbal. Met elkaar zullen we maatregelen moeten treffen om de negatieve spiraal waarin het betaalde voetbal, mede door de recessie, is terechtgekomen weer om te buigen.”
Supportersbeleid
“Een ander heel belangrijk agendapunt is het supportersbeleid rond uitwedstrijden. FC Groningen heeft zich na diverse gesprekken met onze eigen supporters, hard gemaakt om de regelingen voor het bezoeken van uitwedstrijden voor supporters te vergemakkelijken. Regelmatig worden er tal van beperkingen opgelegd waardoor fans worden belemmerd in het op een meer eenvoudige wijze achterna reizen van hun favoriete ploeg. FC Groningen hoopt met de steun van de andere clubs tot meer supporters-vriendelijke regelingen te komen.”
Dirk Scheringa
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in de Hattrick’s Pub een clublunch gehouden voor leden van de Hattrick’s Club. Hieraan zullen elf personen deelnemen. Donderdagmiddag is er een zeer bijzondere bijeenkomst voor de leden van de Captain’s Club. In het Hof van Saksen wordt de jaarlijkse netwerkbijeenkomst gehouden en Dirk Scheringa zal bij deze gelegenheid gastspreker zijn. De voormalige directeur van de DSB-bank en voorzitter van voetbalclub AZ zal tijdens de besloten bijeenkomst exclusief vertellen over zijn ervaringen met het ondernemerschap in de afgelopen dertig jaar en ingaan op de ups en downs.”
Officiële afscheid
“Donderdagmiddag is ook het officiële afscheid van Arie Wink bij de gemeente Groningen. Hij was vanaf 1992 gedurende tweemaal zes jaar algemeen directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken en een termijn van zes jaar gemeentesecretaris. In die periode heeft Wink onder meer goed werk verricht in de totstandkoming van Euroborg. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Ed Zijp zal FC Groningen vertegenwoordigen. Wink is zelf begin januari toegetreden tot de Raad van Commissarissen van FC Groningen als opvolger van Edo Hut.”
Klankbordgroep
“Vorige week donderdag is de Klankbordgroep bijeengekomen. Op de agenda stond slechts één onderwerp: de relatie tussen spelers en staf enerzijds en het publiek anderzijds. Trainer Ron Jans en aanvoerder Koen van de Laak waren hierbij uitgenodigd. Het was een nuttige bijeenkomst en morgen (woensdag – red.) zullen wij een verslag plaatsen op deze website. De Klankbordgroep is een adviesorgaan met afgevaardigden van diverse supportersgroepen en sluist gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door richting de club en treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen.”
Nieuwe website
“Na een intensieve periode van bouwen, testen en ontwikkelen is de
nieuwe website van FC Groningen Media online, www.fcgroningenmedia.nl. Bezoekers worden op de website geïnformeerd over de werkzaamheden van het mediabedrijf, de projecten, de klanten en de mogelijkheden die worden geboden. De structuur van de site is geënt op de drie ‘speerpunten’ van FC Groningen Media: Sport, Zakelijk en Specials. De website is ontwikkeld door B2Design uit Groningen en Digitalus Webhosting uit Zuidbroek.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’