string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Data eerste ronde ongewijzigd (update).

Zondag 10 mei 2009 om 21:14

FC Groningen begint in de play-offs met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In een best-of-three formaat volgen daarna maximaal twee thuiswedstrijden. Het uitduel wordt komende zaterdag 16 mei (20.00 uur) gespeeld. De tweede en mogelijke derde wedstrijd staan in Euroborg gepland voor donderdag 21 (14.30 uur) en zondag 24 mei (14.30 uur).

De voorverkoop voor seizoenkaarthouders voor het eerste thuisduel loopt tot en met aanstaande woensdag via deze website en TicketBox. Het reserveren van de eigen stoel kost 15 euro. Alle gekochte kaarten voor de eerste ronde van de play-offs (ook met andere datum) zijn geldig voor donderdag 21 mei.

Vanaf donderdag 14 mei gaan de resterende kaarten in de losse verkoop. Per (Seizoen)ClubCard kunnen maximaal twee kaarten worden gekocht. De prijs is dan 17,50 euro.

De verkoop voor de FanTour naar Utrecht start maandagavond 11 mei voor (nieuwe) leden van de Supportersvereniging. Op dinsdag 12 mei om 9.00 uur wordt de verkoop voortgezet via internet en bij TicketBox. Meer informatie over deze uitwedstrijd volgt later vandaag via deze website.

Finale play-offs
In de finale neemt de winnaar het op tegen Feyenoord of NAC Breda. De speeldata van deze finaleduels zijn donderdag 28 mei (20.00 uur) en zondag 31 mei (14.30 uur). Indien Groningen de finale haalt zal de FC beginnen met een uitwedstrijd en thuis spelen op zondag 31 mei. Het mogelijke beslissingsduel wordt gespeeld op woensdag 3 juni (20.00 uur). Indien beide clubs dit gezamenlijk overeen komen, kan deze wedstrijd worden verplaatst naar dinsdag 2 juni (20.00 uur).

Andere best-of-three
In de play-offs om Europees voetbal wordt voor het eerst en – nota bene – een ander best-of-three principe gehanteerd dan in de promotie/degradatie gangbaar is. Het derde duel (24 mei en 2 of 3 juni) wordt altijd gespeeld in het stadion waar ook het tweede duel al werd gespeeld. Een derde duel is noodzakelijk als beide ploegen elk één wedstrijd winnen of tweemaal tegen elkaar gelijk spelen. Het doelsaldo is dus niet van belang.

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’