string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vuurpijl Metaj goed voor belangrijke winst.

Maandag 16 maart 2009 om 20:42

Shkodran Metaj is maandagavond matchwinner geworden in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Hij scoorde na ruim een uur de enige treffer voor Jong FC Groningen.

Voor Jong FC Groningen nemen de belangen toe naarmate het einde van het seizoen in zicht komt. Zes speelrondes voor het einde van de competitie was het gat met Jong FC Utrecht, de nummer 13 van de ranglijst, twee punten. De thuiswedstrijd tegen de nummer 7 van de ranglijst, PSV, was een overwinning dan ook zeer welkom.

In de eerste helft wist geen van beide ploegen uitgespeelde kansen te creëren. FC Groningen kwam tot een aantal schoten van afstand, onder meer in de personen van Jeroen Veldmate, Mart Dijkstra, Shkodran Metaj en Frank Olijve. Tim Matavz kreeg nog een grootste kans, maar mikte voorlangs.

Na de pauze bleef de thuisploeg energiek spelen en werd het tempo aardig hoog gehouden. Na ruim een uur spelen kwam het doelpunt letterlijk uit de lucht vallen. Shkodran Metaj nam een bal zo’n dertig meter schuin voor de goal ineens op zijn slof. Doelman Jeroen Zoet rekende op een voorzet, stapte te laat terug en liet de hoge bal door zijn handen glippen: 1-0.

In de slotfase was het nog een fase ‘vrouwen en kinderen eerst’ toen Jong PSV er nog een slotoffensief tegenaan gooide. Verder dan een aantal hoekschoppen kwamen de gasten echter niet. Zo mocht FC Groningen drie belangrijke punten bijschrijven. Door de nederlaag van FC Utrecht bij Feyenoord is het gat met nog vijf duels te gaan nu vijf punten. Komende week volgt het bezoek aan Jong NEC, dat vierde staat op de ranglijst.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; De Roover (46′ Wagenaar), Lachman, Veldmate, Hiariej; Dijkstra, Meerdink, Metaj, Kluin, Olijve (90′ Pomstra), Matavz (57′ Janssens).
Rest bank: Ter Wielen, Kunst, Pellegriti, Tabaouni.

Score: 62′ Metaj 1-0.

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’