string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeven van de acht in actie.

Donderdag 12 februari 2009 om 09:48

Woensdag zijn zeven van de acht Groningse internationals in actie gekomen voor hun vaderland. Evgeniy Levchenko, Marcus Berg en Tom Hiariej hadden een basisplaats. Zij kwamen ook alle drie tot winst.

Evgeniy Levchenko nam deel aan het twaalfde internationale toernooi op Cyprus. Afgelopen dinsdag, 10 februari, werd een interland gespeeld tegen Slowakije, waarin hij niet in actie kwam. Woensdag speelde Levchenko tegen Servië zijn achtste officiële interland. Hij speelde de volle 90 minuten en won met 1-0.

Berg, Granqvist en Ajilore
Marcus Berg en Andreas Granqvist behoorden tot de selectie van het Zweedse nationale team, dat woensdag  in Graz een oefenduel met Oostenrijk won: 0-2. Berg stond in de basis. Granqvist speelde de tweede helft. Beide FC’ers stonden in het veld toen de twee Zweedse treffers werden gescoord. Berg werd even later gewisseld.

Nigeria speelde woensdag een oefenduel op Wembley in Londen. Tegenstander was Jamaica. Het duel eindigde in 0-0. Ajilore kwam niet in actie.

Hiariej, Metaj, Nienhuis en Kluin
Woensdag 11 februari oefende het Nederlands Beloften Elftal in Oss tegen de leeftijdsgenoten van Griekenland. Tom Hiariej speelde de volle 90 minuten in het duel dat met 4-1 gewonnen werd. Shkodran Metaj viel een kwartier voor het einde in.

Oranje onder-19 speelde in het Belgische Tielen tegen België onder-19. Doelman Leonard Nienhuis stond de tweede helft onder de lat. Op dat moment was de 1-0 eindstand voor de Belgen al bereikt. Pepijn Kluin viel ruim een halfuur voor tijd in.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’