string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oefenduel met Olympiacos live op tv in Griekenland.

Dinsdag 22 juli 2008 om 15:42

In de 190ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste oefenduels, meldt hij het vertrek van Tim Matavz en de komst van een Braziliaanse stagiair en vertelt hij over het programma in deze week.

“De bal rolt weer. De eerste oefenwedstrijden zitten erop. We begonnen vorige week met een duel in Garmerwolde tegen vv GEO. Daar waren de weersomstandigheden nog goed, maar voor HSC in Sappemeer was het jammer dat het weer afgelopen zaterdag niet mee zat. Niettemin verliep de organisatie rond beide wedstrijden uitstekend en konden de mensen voor het eerst de nieuwe spelers in de selectie in actie zien, met uitzondering van Oluwafemi Ajilore, die zich zoals bekend met Nigeria voorbereidt op de Olympische Spelen.”
“Uit die groep van Ron Jans is de naam van Tim Matavz geschrapt. Hij speelt komend seizoen op huurbasis bij FC Emmen. Wij denken dat het een goede zaak is voor alle partijen dat deze jonge spits zich bij een club als Emmen verder ontwikkelt. Het wekelijks spelen op het niveau van de Jupiler League is in onze ogen voor Matavz beter dan de competitie van Jong FC Groningen en de wisselende invalbeurten bij het eerste elftal, waarmee hij het afgelopen seizoen genoegen moest nemen.”
Nadrukkelijk volgen
“Wij gaan Matavz komend seizoen nadrukkelijk volgen en zullen bijvoorbeeld vanavond (dinsdag – red.) al aanwezig zijn bij zijn debuut, als FC Emmen oefent tegen sv Meppen. Manager technische zaken Henk Veldmate en ondergetekende gaan deze wedstrijd bekijken. Wij zien in Matavz nog altijd een groot talent. Hij is pas 19 jaar en staat niet voor niets nog tot medio 2010 bij ons onder contract, met een optie voor nog twee seizoenen.”
“Tegenover het vertrek van Matavz staat de komst van een Braziliaanse proefspeler. Vandaag (dinsdag – red.) arriveert Ramon Fernandez Rezende in Groningen. Hij is een linksbenige speler, die zowel als linksback als op de linkermiddenveld-positie uit de voeten kan. De 18-jarige Braziliaan zal een stage van twee weken afwerken. Hij zal vanaf morgen eerst aansluiten bij de selectie van trainer Erwin van de Looi van Jong FC Groningen. Mogelijk komt hij zaterdag in actie als de Beloften om 14.30 uur in Gasselte hun eerste oefenwedstrijd spelen tegen Jong FC Twente.”
Programma eerste selectie
“Dat Ramon Fernandez Rezende bij Jong FC Groningen begint, heeft onder meer te maken met het programma van de eerste selectie deze week. Omdat de voorbereiding op komend seizoen twee weken langer duurt dan normaal, in verband met de Olympische Spelen en daarmee een latere competitiestart, zijn er extra rustmomenten aangebracht. Morgenavond (woensdag – red.) wordt er nog een oefenwedstrijd gespeeld, maar daarna is de groep van Jans – met uitzondering van de jongens die geblesseerd zijn en/of behandeld moeten worden – van donderdag tot en met zondag vrij. Maandag komt de selectie weer bijeen waarna wordt afgereisd naar Ameland voor een vierdaags trainingskamp.”
“Zoals gezegd volgt er voor die tijd nog één oefenwedstrijd en wel tegen een op papier aantrekkelijke tegenstander. Op het sportpark van Achilles 1894 in Assen zal morgenavond om 19.00 uur worden afgetrapt voor een duel met Olympiacos, de kampioen van Griekenland. Dat het hier een grote club betreft, mag blijken uit het feit dat deze wedstrijd live wordt uitgezonden in Griekenland.”
In Athene
“FC Groningen zal de voorbereiding op het seizoen 2008/2009 eveneens afsluiten tegen een Griekse tegenstander. Op donderdag 21 augustus is in Athene het plaatselijke AEK de tegenstander. De afgelopen twee seizoenen hebben wij vóór de start van de competitie eveneens een oefenwedstrijd in Euroborg gespeeld. Vanwege de verbouwing van het stadion is dat dit jaar echter niet mogelijk. Wij hebben alle tijd nodig om het stadion tijdig speelklaar te krijgen voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.”
LED boarding systeem
“In het kader van alle veranderingen in Euroborg voor het nieuwe seizoen was er gisteravond (maandag – red.) een bijeenkomst voor potentiële adverteerders op ons nieuwe LED boarding systeem. Een groep van zo’n twintig sponsors had zich gemeld om een demo-versie van het nieuwe systeem te bekijken. Deze digitale reclameborden geven meer mogelijkheden voor het uitdragen van een boodschap en hebben een hogere attentiewaarde. Het proefdraaien van het systeem was een goed initiatief en de reacties hierop waren dan ook positief.”
“Met de mededeling dat FC Groningen A1 gister (maandag – red.) is begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en zaterdag om 14.00 uur, eveneens in Gasselte, de eerste oefenwedstrijd afwerkt tegen Cambuur Leeuwarden A1, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”
Reageren?
Klik hier om een reactie te sturen

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’