string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Trots op de spelers’.

Maandag 01 februari 2016 om 10:18

Trainer Erwin van de Looi was zaterdagavond vooral trots op zijn eigen spelers. Ron Jans zag voor PEC Zwolle wel verzachtende omstandigheden maar vond het niet nodig die aan te voeren als excuus.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “Dit was me het weekje wel voor ons en ook voor mij persoonlijk. Na de mindere resultaten gingen we een naar Tilburg en pakten we in de ‘dying seconds’ nog een punt. Een dag later werd bekend dat ik mijn contact niet zal verlengen. Vervolgens richtten we ons op Zwolle en raakten we een dag van tevoren nog een basisspeler (Kappelhof – red.) kwijt. Ondanks of misschien wel dankzij alles, speelden we hier met afstand de beste wedstrijd van 2016.”
“We hebben goed gevoetbald, met durf en Jesper Drost als extra man op het middenveld. Verdedigend hadden we het redelijk voor elkaar en vandaag was het scoren ook een stuk beter. Al was het rendement misschien nog niet eens top. In twee fases hadden we het lastig. Na de 1-0 gingen we te ver terug. En bij de 1-1 moesten we er even weer doorheen komen. We zijn blijven voetballen en zoeken naar de vrije man. Dit resultaat was voor ons wel even nodig. Zeker ook voor de spelers. Ik ben trots op hoe ze het gedaan hebben vanavond.”
Ron Jans (PEC Zwolle): “Ik kan wel verzachtende omstandigheden aanvoeren, maar dat heeft geen enkele zin. Vanaf de eerste seconde lukte het ons niet vroeg druk te zetten. De linies stonden te ver uit elkaar. In balbezit waren we dreigender. En toen viel die sofgoal. Van der Hart had de bal beter moeten aanvallen. Het was een situatie waar je voor had kunnen fluiten, maar de keeper vooral van moet leren. We kwamen er vervolgens nog wel doorheen met wat rushes van Menig. En Padt redde Groningen nog twee keer met een redding.”
“Na de rust gingen we vol door met druk zetten en wordt het ‘één op één’. Het zag er goed uit met onze gelijkmaker, maar vervolgens hadden we de modus misschien wat teveel op winnen gezet. We verloren duels op het middenveld en vanaf die fase heeft Groningen verdiend gewonnen. Dan moet je nog wat geluk hebben met een lage voorzet van Marinus en Nijland op wie wel of geen overtreding wordt gemaakt. Maar we moeten ook niet teveel naar die excuses zoeken. We speelden niet fris genoeg en met druk zetten was het niet goed genoeg. Het was voor ons geen topafsluiting van deze Engelse week.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’