string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Vooral in thuiswedstrijden verbeteren’.

Dinsdag 08 augustus 2017 om 19:46

Net als algemeen directeur Hans Nijland sprak ook Ernest Faber de aanwezige gasten tijdens de jaarlijkse persdag toe. De hoofdtrainer van FC Groningen ging in op de sportieve doelstellingen van dit seizoen. Faber zei met een ambitieuze groep en staf met name te willen strijden voor betere resultaten in thuiswedstijden en daarmee een plaats in de play-offs om Europees voetbal te veroveren.

Ernest Faber ging tijdens zijn energieke betoog vooral in op de ambitie, die volgens hem binnen de spelersgroep aanwezig is. “We hebben een talentvolle groep met heel veel ambitie, die veel tijd en energie steekt in het beter willen worden. Daarnaast hebben we een goede staf met veel specialisten, die dag en nacht klaar staan om samen een goed product af te leveren.”
 
Thuiswedstrijden
Faber begint zondag aan zijn tweede Eredivisie-seizoen in Groningse dienst. De trainer wil beter presteren dan afgelopen seizoen en dan vooral in de thuiswedstrijden meer punten halen. “We willen weer meedoen om een ticket voor Europees voetbal, we willen het beter doen dan afgelopen seizoen en vooral ook beter doen in onze thuiswedstijden. Samen met de spelers, alle specialisten, de vrijwilligers en alle supporters willen we dit seizoen verder groeien. Daar hebben we elkaar bij nodig!”
 
De werkwijze van Faber is hetzelfde als afgelopen seizoen en sluit aan bij het huidige beleidsplan van de club. “Het gaat om door-ontwikkelen en de grote talenten, die we in de selectie hebben, moeten daarin meegaan. We hebben zes nieuwe spelers en daar komt nog een zevende bij die weer voor een nieuwe dynamiek zorgen.”
 
Mooi seizoen
Hoewel de seizoenkaartverkoop vooralsnog niet meevalt, wilde Faber juist niét kijken naar wat er op dit moment niét is bij de club. “We leggen de nadruk op wat we allemaal wél hebben bij FC Groningen”, zei de trainer/coach strijdvaardig. “Daar halen we juist veel energie uit. Met de onvoorwaardelijke steun naar elkaar toe en de wil om samen iets te bereiken, gaan we een mooie toekomst tegemoet. Die steun aan elkaar zullen we nodig hebben om er een succesvol seizoen van te maken. Garanties kan je nooit geven, maar ik weet haast zeker dat dit een mooi seizoen gaat worden.”

Faber aan het woord
Faber persdag 2

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’