Comeback te laat, FC verliest in Den Haag.

Zaterdag 08 april 2017 om 22:27

FC Groningen heeft zaterdagavond een doelpuntrijke uitwedstrijd met 4-3 verloren van ADO Den Haag. De FC stond bij rust met 3-0 achter. Mimoun Mahi scoorde in de tweede helft uit een strafschop, Bryan Linssen maakte de overige twee Groningse doelpunten.

FC Groningen startte in Den Haag met dezelfde basisopstelling als afgelopen woensdag toen in eigen huis werd gewonnen van NEC. Bij ADO Den Haag zat voormalig FC’er Abel Tamata op de reservebank.

Hoewel FC Groningen de tegenstander in de beginfase direct onder druk probeerde te zetten en binnen zes minuten twee hoekschoppen kreeg, was het de thuisploeg dat na 13 minuten de score opende. Een laag teruggetrokken corner werd door Aaron Meijers hard ingezet en door middenvelder Danny Bakker doeltreffend van richting veranderd, 1-0.

Na twintig minuten ging doelman Sergio Padt gestrekt op een kopbal van Eduoard Duplan om redding te brengen, maar een minuut later moest FC Groningen toch een tweede tegentreffer incasseren. Sheraldo Becker kwam aan de linkerkant tot een voorzet en waar de keeper in eerste instantie nog redding kon brengen op weer een inzet van Duplan, was de rebound via Dion Malone wel raak, 2-0.

FC Groningen leek in die fase de kluts kwijt. Een miscommunicatie op het middenveld leidde na 23 minuten een tegenaanval van ADO Den Haag in. Becker kwam snel door aan de rechterkant en vond de vrijstaande Mike Havenaar die tegendraads kon inkoppen. 3-0. FC Groningen kwam in de eerste helft niet verder dan kleine momenten voor Samir Memisevic en Jesper Drost.

De Trots van het Noorden begon de tweede helft niet beter dan het voor rust was geëindigd. Een lage voorzet van de linkerkant viel precies tussen Memisevic en Padt in en waar beide Groningers niet ingrepen was het weer Malone die zijn voet bij de eerste paal tegen de bal zette, 4-0.

Met nog ruim veertig minuten te spelen leek een afstraffing nabij. De FC kreeg echter vrijwel direct een strafschop nadat Drost werd vastgehouden en topscorer Mimoun Mahi schoot feilloos binnen, 4-1. Na bijna een uur spelen werd Oussama Idrissi binnen de lijnen gebracht voor Simon Tibbling om extra aanvallende impulsen te geven en in die fase begon FC Groningen meer te voetballen.

Bryan Linssen schoot na 64 minuten een afgeslagen corner verwoestend tegen de touwen waardoor de FC weer enigszins het geloof terugkreeg, 4-2. Spits Alexander Sørloth viel in voor Jesper Drost en had binnen zes minuten drie goede mogelijkheden. Hoewel de FC wel aandrong, lukte het niet om de wedstrijd nog echt spannend te maken. Yoëll van Nieff kwam een kwartier voor tijd nog in het veld voor Etiënne Reijnen. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd tekende Linssen voor de 4-3. Het was te laat waardoor de inhaalrace strandde in blessuretijd en de FC met lege handen naar huis ging.

De Trots van het Noorden speelt volgend weekend op zondagmiddag 16 april om 14.30 uur thuis in het Noordlease Stadion tegen PEC Zwolle.