string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We willen ons meten met de besten’.

Vrijdag 11 december 2015 om 16:21

Trainer Erwin van de Looi speelt zondagmiddag met zijn ploeg alweer de 25ste officiële wedstrijd van dit seizoen. De ontmoeting met Feyenoord is de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2015. “Het is één van die wedstrijden die bijzonder zijn voor FC Groningen,” aldus de FC-trainer.

Daags na het gelijkspel met SC Braga is de stemming in het FC-kamp positief na het behaalde punt tegen de groepswinnaar. “De groep heeft een goed gevoel overgehouden aan met name de eerste 65 minuten en komende zondag staat er alweer een topwedstrijd op het programma. Een mooi affiche. Duels met PSV, Feyenoord, Ajax en ook Heerenveen zijn anders dan de andere wedstrijden voor FC Groningen. Ze hebben net weer iets extra’s ten opzichte van de andere competitieduels.”
Stiekem
Van de Looi vindt de Rotterdamse nummer 2 van de Eredivisie duidelijk sterker dan in de voorgaande seizoenen. “Feyenoord heeft een goed uitgebalanceerd team, ondanks het feit dat ze Eric Botteghin en Simon Gustafson zondag moeten missen. Het is een sterk en degelijk team, dat makkelijk scoort. Voor ons een prima uitdaging om daar iets moois tegenover te stellen. Zondag willen we onze ongeslagen reeks in Euroborg graag verlengen en ondertussen zijn we in de Eredivisie heel stiekem bezig aan een aardige serie,” doelt de trainer/coach op de zeven ongeslagen competitieduels sinds Vitesse-uit.
Flinke dosis ervaring
De zes Europese wedstrijden hebben de spelers een flinke dosis aan ervaring opgeleverd, waarvan Van de Looi denkt dat het zijn team in de tweede helft van de competitie kan helpen. “Het is bagage, die goed van pas komt. Je kunt tegen een speler zeggen dat hij 90 minuten geconcentreerd moet spelen, maar uiteindelijk hebben ze meegemaakt wat het daadwerkelijk betekent, zoals tegen Liberec-thuis. De uitwedstrijd tegen SC Braga heeft geleerd hoe je opeens een fase van de wedstrijd overlopen kunt worden en hoe je dat kunt oplossen.”
Hoogste weerstand
“Het gaat in dit soort wedstrijden om leren te winnen”, gaat Van de Looi verder. “We willen ons graag meten met de besten en spelen onder de hoogste weerstand. Daar is komende zondag ook weer een voorbeeld van. We hebben al laten zien dat we in staat zijn een wedstrijd eruit te slepen en achterin nog maar weinig weg te geven. Ik denk dat we ons er aardig doorheen geslagen hebben. Gisteren tegen Braga ging het voetballend alweer een stuk beter dan in de twee wedstrijden daarvoor. En dat tegen een ploeg, die normaal gesproken niet veel weggeeft. Dat geeft alvast vertrouwen voor de wedstrijd tegen Feyenoord.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’