string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Voor ons de Derby van het Noorden’.

Vrijdag 11 september 2015 om 16:35

FC Groningen staat voor een mooie serie thuiswedstrijden en begint zondag daaraan met het duel met sc Heerenveen. Trainer Erwin van de Looi kijkt uit naar de wedstrijd, die voor de oefenmeester nog altijd bekend staat als de Derby van het Noorden. Het treffen met Heerenveen begint zondagmiddag om 12.30 uur in Euroborg.

“Hoewel de geleerden het er niet allemaal over eens zijn, is deze wedstrijd voor ons de Derby van het Noorden,” aldus Van de Looi. “Een mooie, belangrijke wedstrijd tegen een concurrent en een goed spelende ploeg. Het is een mooi affiche en wij gaan zondag vol voor de winst.”
Spelopvatting
Heerenveen behaalde uit de eerste vier wedstrijden zes punten en verloor nog niet. Volgens Van de Looi heeft het team van collega Dwight Lodeweges een duidelijke spelopvatting. “Ze spelen altijd op hun eigen manier. De laatste weken was dat met Branco van den Boomen op het middenveld in de punt naar achteren. We kennen ze goed, het team heeft veel snelheid op de vleugels en met Mitchell te Vrede een sterke spits.”
Met welke wedstrijdselectie Van de Looi de Friezen zondag gaat bestrijden, wilde de oefenmeester nog niet kwijt. “Ook over onze opstelling wil ik niet te veel zeggen en houd ik me op de vlakte. We gaan de tegenstander niet wijzer maken, dan ze al zijn. We hebben een goede selectie waarin veel spelers in de basis kunnen staan. De meesten willen graag nog een vervolgstap maken in hun carrière naar grotere clubs. Clubs met nog veel bredere selecties, dus kunnen ze hier alvast wennen aan hoe het er dan aan toegaat. Of je nu in de basis staat of op de bank begint, je moet als speler laten zien dat je er klaar voor bent.”
Focus
De wedstrijd tegen sc Heerenveen is voor FC Groningen de start van een drukke en mooie periode van veel wedstrijden, Europees, in de Eredivisie en voor de beker. “Dit betekent dat we vorig jaar iets goeds hebben gedaan. En het spelen van wedstrijden is uiteindelijk het mooiste wat er is. We moeten het stap voor stap doen en de focus ligt nu volledig op de wedstrijd tegen Heereveen. Europees voetbal is mooi, maar de competitie is minimaal net zo belangrijk. We gaan zondag volle bak.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’