Jong Groningen zet Jong Twente opzij: 3-2.

Maandag 17 augustus 2015 om 21:22

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Sportpark Corpus den Hoorn met 3-2 gewonnen van Jong FC Twente. De ruststand was 1-1. Mimoun Mahi scoorde in de beginfase de 1-1. Na tien minuten in de tweede helft maakte aanvoerder Glenn Bijl de 2-2. Twintig minuten voor tijd maakte Juninho Bacuna de winnende treffer. Door de zege blijft Jong FC medekoploper in de Beloftencompetitie.

Al in de tweede minuut maakte Jerson Cabral van afstand de eerste treffer namens de gasten. Drie minuten later was het alweer gelijk toen Mimoun Mahi op aangeven van Danny Hoesen de 1-1 liet aantekenen. In het vervolg van de eerste helft was er voor de beide doelen niet veel meer te beleven en dus was de ruststand 1-1.
Het begin van de tweede helft toonde qua scoreverloop gelijkenis met de eerste helft. Opnieuw was de eerste treffer voor de Tukkers. Merlin Schütte passeerde Stefan van der Lei: 1-2. Nu bleef de voorsprong iets langer op het scorebord. In de 55ste minuut was het een aanval over de rechterkant waarbij de bal uiteindelijk via Daro Faraj voor de voeten van Glenn Bijl belandde. Die knalde vervolgens keihard in het midden van het doel raak: 2-2.
In de 63ste minuut werd een doelpunt door een fraaie lob van Glenn Bijl afgekeurd wegens buitenspel van Danny Hoesen, maar zeven minuten later zorgde een fraaie treffer toch voor de eerste voorsprong van FC Groningen. Op aangeven van Danny Hoesen, met zijn tweede assist, knalde Juninho Bacuna via de binnenkant van de rechterpaal binnen: 3-2.
In de slotfase van de wedstrijd werd het nog even onaardig toen Twente-invaller Jannik Landwehr een forse sliding inzette op linksback Daro Faraj. De Tukker kwam er met een gele kaart af en Faraj moest gewisseld worden. In de slotfase kwam er geen verandering meer in de 3-2 score. Door de tweede zege in twee duels blijft FC Groningen één van de koplopers. Ook Almere City en Sparta Rotterdam wonnen hun tweede duel. Dinsdag 25 augustus volgt de uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC.
Van der Lei; Bijl, Larsen (46’ Bos), Baas, Faraj (91’ De Leeuw); Bacuna, Hrustic, Van Nieff; Oldenburger (70’ Idrissi).
Rest bank: Gies, De Vos, Jasper, Veldman
Scores: 2’ Cabral 0-1, 5’ Mahi 1-1; 50’ Schütte 1-2, 55’ Bijl 2-2, 76’ Bacuna 3-2.
Scheidsrechter: Van Herk