string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Twee doelpunten, dat is waar iedere invaller voor tekent’.

Vrijdag 21 augustus 2015 om 23:20

Mimoun Mahi was met twee doelpunten de absolute matchwinner in het met 2-0 gewonnen duel tegen Excelsior. De vleugelspeler was zeer blij met zijn bijdrage bij de eerste overwinning van dit seizoen.

De eerste treffer, uit een vrije trap, vond Mahi de mooiste van de twee. “Die was namelijk belangrijker,” aldus de aanvaller. “Er komt op dat moment iets in je hoofd op en ik raakte de bal perfect. Bryan Linssen en ik hadden kort overleg over wat we gingen doen. In één keer op het doel of een voorzet. Hij ging over de bal heen en toen ik de bal raakte, had ik direct het gevoel dat hij er wel eens in kon vliegen. Na mijn doelpunt ging ik door mijn knieën om God te bedanken, een mooi moment.”
Twee doelpunten
Het was voor het eerst  in het betaalde voetbal dat de aanvaller twee keer in één wedstrijd scoorde. “Dat is me alleen bij de jeugd gelukt. Het is heerlijk om belangrijk te zijn voor het team. Het doet echt veel met me dat ik mag scoren en dan ook nog twee keer. Twee doelpunten, dat is waar iedere invaller voor tekent.”
Waar Mahi aan het einde van vorig seizoen één van de basisspelers was, moet hij het tot op heden hebben van invalbeurten. “Ik ben een liefhebber en natuurlijk zit je er dan wel mee wanneer je niet speelt. Maar ik moet naar mezelf kijken en hard werken. Ik moest meer doelpunten gaan maken en vandaag is dat gelukt.”
Kans grijpen
“Als invaller moet je iedere kans proberen te grijpen en dat heb ik deze keer denk ik wel gedaan. Of het genoeg is voor een basisplaats volgende week, laat ik aan de trainer. Als ik weer mag invallen, zal ik weer mijn job doen.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’