string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Ik baal als een stekker’.

Zondag 01 maart 2015 om 18:00

FC Groningen gaf in de laatste secondes van de wedstrijd tegen ADO Den Haag de winst uit handen. De Trots van het Noorden kreeg aan het begin van de tweede helft tweemaal een strafschop. Nick van der Velden miste de eerste, maar Tjaronn Chery wist de tweede penalty wel te verzilveren. Beide hoofdrolspelers baalden na afloop van de tiende puntendeling dit seizoen.

“Natuurlijk houd ik een slecht gevoel over aan de wedstrijd,” aldus Chery. “We hadden duidelijk moeten winnen en hebben een paar honderd procent kansen gehad. Zelf kreeg ik nog een kans, maar gleed op het moment van schieten uit waardoor ik de bal tegen mijn eigen been aan schoot.”
Penalty
Chery verdiende de eerste strafschop van FC Groningen nadat de middenvelder binnen de zestien werd onderuit gehaald. “In mijn ogen een zekere penalty, anders had ik zo kunnen doorlopen op de keeper,” zegt Chery. “Ik lag nog op de grond, daarom nam Nick de penalty. Normaal gesproken doet hij dat altijd goed.”
FC Groningen creëerde voor rust weinig, maar drong in de tweede helft meer aan. “Je zag dat we in de tweede helft meer ons eigen spel konden spelen. Voor rust waren we wat zoekende en in de tweede helft ging het gas erop. Daardoor creëerden we grote kansen en hadden we de wedstrijd over de streep moeten trekken. We hadden hier drie punten moeten hebben.”
Specialiteit
Nick van der Velden mocht sinds lange tijd weer eens aan de aftrap beginnen en kreeg vlak na rust de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten. De spits faalde echter van elf meter. “Het was gewoon heel slecht ingeschoten. Van te voren was afgesproken dat Tjaronn of ik een strafschop zou nemen. Ik voelde me goed en normaal zijn strafschoppen een specialiteit van mij. Volgens mij heb ik in de Eredivisie nog niet eerder gemist. Zeker nu het in de laatste seconde nog gelijk wordt, kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Ik baal echt als een stekker.”
Van der Velden moest vroeg in de eerste helft naar de zijkant omdat zijn er een probleem was met zijn outfit en mocht niet direct terugkeren in het veld. De spelregel is dat het spel eerst moet worden stilgelegd, voordat een speler weer kan terugkeren. “Ik dacht dat ik weer direct het veld in mocht, maar de regels zijn anders. Voor mijn gevoel heb ik wel tien minuten aan de zijlijn gestaan.”
Hard werken
Door weer een gelijkspel, wordt het bereiken van de play-offs niet makkelijker. Vorig seizoen zette de FC aan het einde van de competitie een geweldige reeks neer en was Van der Velden één van de aanjagers van het elftal. “We moeten met de koppies bij elkaar. We moeten wedstrijden gaan winnen en zullen daar hard voor werken. Het maximale geven en zorgen dat we meer doelpunten gaan maken.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’