string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Een systeem met twee spitsen’.

Vrijdag 17 oktober 2014 om 15:29

FC Groningen staat voor de vierde thuiswedstrijd van dit Eredivisie-seizoen. Trainer Erwin van de Looi hoopt de ongeslagen status in eigen huis te kunnen behouden en gaf eerder aan tegen Excelsior over te stappen op een ander spelsysteem. Tijdens het wekelijkse perspraatje lichtte de oefenmeester deze keuze toe.

We waren na de wedstrijd tegen Feyenoord erg teleurgesteld over het resultaat en zijn al langer ontevreden over het spel,” vertelt Van de Looi. “Vandaar dat we hebben gekozen voor een andere invulling van het systeem. We hebben tijdens de wedstrijd in Erfurt een eerste stap gezet met een goede eerste helft waarin we niet tot scoren kwamen en een tweede helft waarin het een open wedstrijd werd.”
Beste manier
Van de Looi en zijn selectie zette vanaf afgelopen maandag het vizier volledig richting de wedstrijd tegen Excelsior. “Ik noem het een systeem met twee spitsen. Als technische staf ben je altijd bezig om te kijken welke manier het beste past bij je spelers. We hebben te maken met beperkingen en dan moet je kijken naar de beschikbare spelers. Het ziet er op de trainingen goed uit en de spelers voelen zich er lekker bij. Het is sinds de wedstrijd in Erfurt voor iedereen duidelijk wat er van ze wordt verwacht.”
Van de Looi gaf tijdens het perspraatje aan dat de keuze voor een systeem met twee spitsen een weloverwogen beslissing was. “Het heeft verschillende oorzaken. Je kijkt naar de ontwikkeling van het team en daar waren we de laatste weken ontevreden over. Daarnaast is het bekend dat we op een aantal posities onderbezet zijn en vonden we dat onze spits vaak alleen stond. Dan is het logisch dat we gaan heroverwegen en tot een andere beslissing komen. We hebben er duidelijk en goed over nagedacht en zijn er volle bak mee aan de slag gegaan.”
Publiek vermaken
Van de Looi is een trainer met een aanvallende voetbalvisie en hoopt dat zijn ploeg dit zondag tegen Excelsior ook kan laten zien aan het publiek in Euroborg. “De intenties zijn altijd aanvallend, of dat nu met drie spitsen is of met twee. Het gaat daarbij om de uitvoering en we hopen dat die uitvoering zondag beter is dan de laatste weken. We willen heel graag winnen en het liefst met goed en aanvallend voetbal waarmee we het publiek kunnen vermaken. Daar gaan we vol voor. Wij zijn nieuwsgierig en hopen dat het publiek dat ook is en dat ze zondag met die verwachting naar het stadion komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’