Goal Andersson, debuut Van Moorsel, Svejdik ongeslagen.

Maandag 11 augustus 2014 om 10:57

FC Groningen won afgelopen weekend na een zinderende tweede helft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen van Go Ahead Eagles. Ook ‘Buiten Euroborg’ gebeurde het nodige rondom verschillende ex-spelers van de Trots van het Noorden.

Petter Andersson scoorde zijn eerste doelpunt van het huidige seizoen in Denemarken. De Zweedse middenvelder zette zijn ploeg FC Midtjylland vlak voor rust op een 1-0 voorsprong tegen SønderjyskE. Midtjylland, dat zonder de geblesseerden Tim Sparv en Oluwafemi Ajilore speelde, won de uitwedstrijd uiteindelijk met 3-1. Andersson speelde de gehele wedstrijd.

De competitie in Tsjechië is al drie rondes onderweg en voormalig FC-verdediger Ondrej Svejdik is het seizoen goed begonnen met zijn ploeg Sparta Praag.  Met negen punten uit drie wedstrijden is de ploeg uit de Tsjechische hoofdstad nog altijd ongeslagen en gaat het samen met stadsgenoot Slavia Praag aan kop. FK Pribram werd afgelopen weekend met 1-0 verslagen. Svejdik stond net als de eerdere wedstrijden dit seizoen in de basisopstelling.

De verhuurde Paco van Moorsel maakte zondag zijn debuut voor NEC. De ploeg uit Nijmegen won haar eerste wedstrijd in de Jupiler League van FC Eindhoven met 3-1. Van Moorsel kwam niet tot scoren, maar was wel belangrijk voor zijn ploeg. De middenvelder kreeg een strafschop mee waardoor zijn team op een 2-0 voorsprong kwam en Eindhoven met tien man verder moest.

Een andere huurling, William Troost-Ekong, stond zaterdagavond in de basisopstelling van FC Dordrecht. De ploeg vierde de terugkeer in de Eredivisie met een verrassende overwinning op sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-1 voor FC Dordrecht.