string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Europees voetbal altijd speciaal’.

Woensdag 23 juli 2014 om 13:01

Rasmus Lindgren is verreweg de meest ervaren speler in de selectie van FC Groningen als het gaat om het spelen van Europese wedstrijden. Wanneer Lindgren donderdag speelminuten maakt, wordt het zijn 35ste wedstrijd in Europees verband. Hoewel de Zweed dus wel wat gewend is, blijft het spelen van Europees voetbal speciaal.

“Ik wist dat het ergens rond de dertig wedstrijden lag,” vertelt Lindgren. “Het spelen van Europees voetbal is altijd speciaal en geeft iedere wedstrijd weer een bepaalde sfeer. Ik heb bij Ajax en Red Bull redelijk wat Europees voetbal gespeeld, maar ik moet zeggen dat het bij FC Groningen toch wel iets extra’s geeft. Het komt niet ieder jaar voor en dat maakt het bijzonder.”
Top 5
Lindgren speelde als enige in de selectie eerder Europees voetbal voor de Trots van het Noorden. Zo was hij er tegen Partizan Belgrado, in 2006 en Fiorentina, in 2007 ook al bij. “Ik moet zeggen dat de thuiswedstrijd tegen Fiorentina in mijn persoonlijke top 5 staat wat betreft mooiste wedstrijden. De sfeer in het stadion was geweldig. Het is echter niet zo dat ik daar van alles over vertel in de kleedkamer. Iedereen beseft wel dat het iets bijzonders is om met FC Groningen Europees te spelen.”
Lindgren verwacht net als in Aberdeen een moeilijke wedstrijd. “Ik hoop dat we gebruik kunnen maken van het thuisvoordeel en dat het publiek erachter gaat staan. Verdedigend stond het vorige week goed, maar aanvallend moeten we als team meer proberen te brengen. Daar hebben we deze week aan gewerkt en morgen zullen we zien of het eruit komt.”
Kieftenbeld
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld speelde vorige week voor het eerst op Europees niveau. De aanvoerder genoot van de wedstrijd en de entourage eromheen. “Het geluid in het stadion was zo ontzettend hard, van dit soort wedstrijden heb ik altijd gedroomd,” zegt Kieftenbeld in het wedstrijdprogrammaboekje van donderdag. “De passie spatte er bij ons vanaf. Ik denk dat er afgelopen donderdag elf kerels op het veld stonden. Dat was mooi om te zien en zal in Euroborg weer moeten.”
“De afgelopen tijd merkte je in de stad dat Europa League iets speciaals is. Mensen die je op straat aanspreken en de caissière die je bij de supermarkt succes wenst. Ik vind dat mooi, het laat zien dat FC Groningen echt een volksclub is. Ik ben trots dat ik hier mag voetballen en heb ontzettend veel zin in de wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’