string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Ik heb daar vaker gescoord’.

Vrijdag 09 mei 2014 om 14:35

Maikel Kieftenbeld keert zaterdagavond terug in de wedstrijdselectie voor de returnwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse. De middenvelder miste de eerste wedstrijd door een schorsing. Tjaronn Chery scoorde in de competitiewedstrijd in Arnhem en hoopt dat zaterdag weer te doen.

Kieftenbeld kreeg in de voorlaatste competitiewedstrijd tegen Roda JC een rode kaart waardoor hij voor twee duels werd geschorst. Daardoor miste de aanvoerder het sluitstuk van de Eredivisie tegen Heracles Almelo en de eerste play-offwedstrijd tegen Vitesse. “Die rode kaart was niet slim, maar de schorsing ligt nu achter me en ik kijk er naar uit om het team weer te kunnen helpen,” zegt Kieftenbeld. “Tijdens de wedstrijd tegen Heracles was ik vrij rustig, maar tegen Vitesse heb ik wel echt als een supporter beleefd.”
Vertrouwen
FC Groningen verdedigt zaterdag een 1-0 voorsprong tegen de Arnhemmers. “We hebben veel vertrouwen en afgelopen woensdag een goede uitslag neergezet, maar het is nu echt niet zomaar gespeeld,” stelt de aanvoerder. “Vitesse heeft heel goede spelers en we moeten zorgen dat we heel compact spelen, maar wel met wat meer druk naar voren dan afgelopen woensdag. We zullen proberen voor een goal te gaan en in ieder geval alles geven.”
Tjaronn Chery zag dat het zijn team afgelopen woensdag niet lukte om aanvallend heel veel te creëren. “De wedstrijd was niet best, maar het gaat om resultaat,” aldus de middenvelder. “Vitesse is sterk dus we zullen moeten inzakken en proberen de ruimtes goed te benutten. We moeten er meer druk op krijgen en dan goed aansluiten. Aan mij de taak om tussen de linies vrij te komen.”
Andere wedstrijden
Eerder dit seizoen eindigde de competitiewedstrijd tussen beide ploegen in 2-2. Chery was één van de doelpuntenmakers in dat treffen. “Ik heb daar wel vaker gescoord en hoop er zaterdag natuurlijk ook op, maar het maakt me niet uit wie van ons scoort. Een goed resultaat voor het team is het belangrijkst. Play-offwedstrijden zijn toch anders dan gewone competitiewedstrijden en het is voor het eerst dat ik dit meemaak. Ik vind het zeker mooi.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’