string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘We weten wat ons te doen staat zondag’.

Donderdag 15 mei 2014 om 23:44

FC Groningen speelde donderdagavond met 0-0 gelijk tegen AZ. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zag dat het doelpunt aan beide kanten had kunnen vallen. De middenvelder hoopt net als aanvaller Richairo Zivkovic zondag in eigen stadion Europees voetbal te behalen.

FC Groningen creëerde enkele mogelijkheden in Alkmaar, maar liet zich in fases ook terugdringen door een dreigend AZ. Het gewenste uitdoelpunt kreeg de Trots van het Noorden niet. “We hadden graag een goal gemaakt vandaag want uitdoelpunten zijn natuurlijk belangrijk,” aldus Kieftenbeld voor de camera van Fox Sports Eredivisie.
“Maar er waren ook fases waarin we geluk hebben gehad. Het eerste kwartier hadden we het moeilijk en ook in de laatste fase van de tweede helft. Gedurende de rest van de wedstrijd zaten we er goed in en hadden we een goal kunnen maken. Aan de andere kant heeft AZ ook kansen gehad. Helemaal tevreden ben ik niet. Je wilt natuurlijk graag scoren, maar ook zo min mogelijk weggeven, dat is het lastige van zo`n eerste wedstrijd.”
Komende zondag wordt de finale van de play-offs in Euroborg beslist wanneer FC Groningen en AZ om 16.30 uur in de return tegen elkaar spelen. “We weten wat ons zondag te doen staat en dat is winnen,” aldus Kieftenbeld. “Ik zit nu vier jaar bij de club en wil graag met FC Groningen Europees voetbal halen.”
Richairo Zivkovic kon zijn stempel niet drukken op de eerste finalewedstrijd van de play-offs. Tevreden over zijn eigen spel van de zelfkritische spits dan ook niet. “Het was absoluut niet mijn wedstrijd,” aldus Zivkovic voor de camera van Fox Sports Eredivisie.
“Ik had te veel balverlies. Beide ploegen stonden goed in de organisatie en dan is het lastig voor een spits om dan je ruimtes te zoeken.” Veel Groningers hadden gemende gevoelens over het 0-0 gelijkspel. “De één was blij met het resultaat de ander niet,” zei Zivkovic. “Ik denk dat we zondag het thuisvoordeel hebben. Als we winnen, gaan we Europa in.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’