De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen hebben aan hun eerste competitiewedstrijd in de Eerste Divisie C drie punten overgehouden.

FC GRONINGEN D1 2-1 VITESSE D1
1-0 Remco Balk (13.), 2-0 Remco Balk (41.), 2-1 (56.)
opstelling FCG D1 Daan Reiziger, Harold Kwant, Giovanni Zwikstra, Pim Betzema, Mark Ploeger, Leonel Miguel, Tariq Lancelot, Joris Reiziger, Remco Balk, Jarno Deuring, Gerwin Heidema. Wissels: Joshua Sion, Quinten Anakotta, Jonathan Edens, Nick van Leeuwen.
De Arnhemse ploeg kwam als sterkste uit de startblokken. De thuisploeg kon de beoogde combinaties niet op de mat leggen wat mede te danken was aan een fel en vroeg storend Vitesse. De gasten kregen na elf minuten een vrije trap toegekend maar deze ging ruimschoots over. Twee minuten later was het eerste gevaar van de Groningers ook meteen raak. De doelman verkeek zich op een schot dat via een medespeler op de paal belandde. Remco Balk was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten.
De wedstrijd speelde zich grotendeels af op het middenveld. Door het vele balverlies ontstond een rommelig verloop. In de 25ste minuut kreeg Vitesse de kans op de gelijkmaker. Uit een mooi opgezette aanval werd de bal maar net naast geschoten. De FC was voor rust nauwelijks gevaarlijk. Toch ontstond nog een kleine mogelijkheid. Giovanni Zwikstra haalde de achterlijn maar de doelman was net iets sneller dan Remco Balk.
Aan het begin van de tweede helft creeerden de Gelderlanders wederom een mooie kans maar ook ditmaal belandde de inzet niet tussen de palen. In de 41ste minuut werd de voorsprong verdubbeld. De Arnhemse goalie verspeelde de bal waarna Remco Balk opnieuw attent en trefzeker was. Na die tweede treffer ontstond iets meer rust bij groenwit en kreeg de ploeg voor het eerst een licht overwicht op de tegenstander.
Vier minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd scoorde Vitesse de aansluitingstreffer. Echt gevaarlijk werden de gasten daarna niet meer. Jarno Deuring zag een schotpoging nog naast gaan terwijl een kopbal van Gerwin Heidema het doel ook niet bereikte. Een winnende start aldus voor de onder-13 ploeg van FC Groningen.
Trainer Arjen Jorritsma was blij met de drie punten maar niet blij met het vertoonde spel van zijn pupillen: “Het was vandaag echt vechtvoetbal wat we op de mat moesten leggen. We stonden niet compact waardoor teveel slordigheden ontstonden. Ook verloren we de meeste duels. En als we al onder de druk vandaan kwamen dan hadden we vaak geen goed vervolg. We kunnen in elk geval beter dan wat we vandaag hebben laten zien.”
Oefenwedstrijden:
BROEKSTER WALDEN C1 0-6 SC CAMBUUR C2
0-1 Wilko van der Kooi (12.), 0-2 Hidde Drost (26.), 0-3 Wilko van der Kooi (27.), 0-4 Max de Jong (35.), 0-5 Hidde Drost (36.), 0-6 Max de Jong (62.)
ONS SNEEK D1 1-4 SC CAMBUUR D1
Doelpunten: Feike Zijlstra 2, Job Zwager en Bart Kooistra.