string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Christovao naar SC Cambuur.

Maandag 03 juni 2013 om 14:40

Alexander Christovao M'Futila speelt komend seizoen voor SC Cambuur. De aanvaller was afgelopen seizoen als amateur actief voor Jong FC Groningen en speelde vijfmaal in de hoofdmacht.

Alexander Christovao speelde tussen 2005 en 2008 in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij was afkomstig van ZFC Zuidlaren. In het seizoen 2008/2009 was hij actief voor Helpman en vervolgens een jaar voor de jeugd van Cambuur.
In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar het eerste elftal van Be Quick 1887. Na twee seizoenen keerde hij afgelopen zomer terug naar FC Groningen, waar hij afgelopen seizoen in de Beloften actief was.
Hij eindigde met Jong FC Groningen op de derde plek van de ranglijst en scoorde zes doelpunten. In het eerste elftal maakte hij driemaal zijn opwachting in een officieel duel in de Eredivisie en tweemaal in de play-offs tegen FC Twente.
De 20-jarige Christovao tekent in Leeuwarden een contract voor één seizoen, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’