D3 sterk in stadsderby.

Maandag 06 mei 2013 om 10:03

In de Tweede Divisie F houdt FC Groningen/Cambuur D3 druk op koploper SC Genemuiden D1. De ploeg van trainer Bote Talsma hield na een sterk optreden drie punten over aan het duel met Be Quick 1887 D1.

BE QUICK 1887 D1 2-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
1-0 (2.), 1-1 Jarno Deuring (7.), 1-2 Gerwin Heidema (34.), 2-2 (41.pen.), 2-3 Jarno Deuring (43.), 2-4 Gerwin Heidema (44.)
opstelling FCG D3 Nick van Leeuwen, Giovanni Zwikstra, Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Joshua Sion, Jarno Deuring, Magnus Klaber, Remco Balk. Wissels: Mark Ploeger, Jonathan Edens, Harold Kwant, Leon Santema, Daan Reiziger.
Voor de thuisploeg verliep de start van de wedstrijd volledig naar wens. Een aanval van de FC werd wegens buitenspel afgefloten en uit de tegenaanval wist BQ te scoren. Meteen werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Een vrije trap van Gerwin Heidema was nog ongevaarlijk maar na een steekbal wist Jarno Deuring beheerst de 1-1 aan te tekenen. In de eerste helft kon de Good Old nog wel meekomen en doelman Nick van Leeuwen kon een schot tot hoekschop verwerken.
Toch creeerde de ploeg van trainer Bote Talsma het meeste gevaar. Wederom Deuring kreeg een mogelijkheid tot scoren maar een goal leverde dit niet op. Uit de gegeven hoekschop mikte Pim Betzema net over. Uit de eerstvolgende tegenstoot daarop wist de Groningse defensie het hoofd koel te houden en Be Quick het scoren te beletten. Joshua Sion sprintte vanop links naar het doel maar zijn inzet belandde in het zijnet. Een laatste schot van Remco Balk, op aangeven van Deuring, kon eenvoudig door de doelman worden gepakt.
Na rust was het een en al FC Groningen/Cambuur dat de klok sloeg. Continue werd druk op de bal uitgeoefend en via de flanken werd de vrije man veelal gevonden. Toch viel de openingstreffer uit een vrije trap. Van een meter of 25 joeg Gerwin Heidema de bal in het doel, hoewel de goalie er met zijn handen nog bijzat. Een periode waarin de gasten domineerden en bijna de score verdubbelden. Een inzet van Remco Balk kon net voor de doellijn worden gekeerd waarna Joris Reiziger de rebound over zag gaan.
In de 41ste minuut leverde het eerste aanvalsfeit van Be Quick in de tweede helft meteen een treffer op. De arbiter zag correct een overtreding in de zestienmeter en de gegeven strafschop werd feilloos benut. Voor FCG was dit echter het startsein om meteen weer vol gas te geven. Remco Balk bereikte Jarno Deuring die zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Een minuut later was het weer raak. Van buiten het strafschopgebied knalde Gerwin Heidema voor de tweede maal deze avond een vrije trap binnen: 2-4.
Kansen op een handvol treffers waren er genoeg. Joshua Sion kon een voorzet van Gerwin Heidema net niet met het hoofd doeltreffend afronden. Magnus Klaber zag een poging gered terwijl ook Giovanni Zwikstra nog eens dichtbij was. De thuisploeg was uit een hoekschop nog eenmaal gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer. Een prima teamprestatie van de jonge RVO-ploeg die vanwege de positieve spelopvatting maar ook de veelal gewonnen strijd om de tweede bal beloond werd met drie punten.