string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huurlingen Veendam keren terug bij FC Groningen.

Donderdag 28 maart 2013 om 11:27

Luis Pedro, Jesse Renken en Robby Holder keren terug bij FC Groningen. Het drietal was dit seizoen uitgeleend aan SC Veendam. De Kolonistenclub werd afgelopen maandag echter failliet verklaard door de rechtbank in Groningen. Veendam heeft acht dagen de tijd om tegen dit vonnis in beroep te gaan.

Tot deze beroepstermijn is verstreken en er definitief duidelijkheid is over het uitgesproken faillissement, vinden er geen of nauwelijks trainingsactiviteiten plaats aan de Langeleegte. De betreffende spelers staan officieel onder contract bij FC Groningen en de Trots van het Noorden heeft het drietal dan ook de mogelijkheid geboden weer aan te sluiten bij de trainingen van de Beloftenkern. Van deze optie maken zij gebruik.
Acties
Ondertussen worden er landelijk allerlei acties opgezet om SC Veendam alsnog te behouden voor het betaalde voetbal. In totaal is een bedrag van 1,1 miljoen euro nodig om dit seizoen af te maken én ook volgend seizoen uit te komen in de Jupiler League. Zo roept oud-speler Henk de Haan het Nederlandse volk op minimaal 1 euro per persoon te storten op het speciaal hiervoor geopende rekeningnummer 17.10.01.699.
Hoofdsponsor Gjaltema van SC Veendam is samen met radiozender Simone FM een reddingsactie begonnen om de club alsnog van de ondergang te redden. Gjaltema vraagt supporters en alle andere voetballiefhebbers een sms te sturen naar 3010 met de tekst: Veendam. Het sturen van deze sms kost de afzender 1,50 euro per bericht, waarbij de opbrengst is bestemd voor de redding van het betaalde voetbal in Oost-Groningen.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’