Vier zeges maar A1 en B1 verliezen.

Woensdag 06 april 2011 om 20:59

In de strijd tegen degradatie leden zowel FC Groningen/Cambuur A1 als B1 een nederlaag. De overige teams behaalden allemaal een overwinning.

Samenvattingen van de wedstrijden van A1 en D3 en enkele doelpunten uit de thuisduels zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-3 FC UTRECHT A1
Op Corpus den Hoorn verloor het vlaggenschip drie belangrijke punten aan FC Utrecht. De gasten startten goed en kwamen al na acht minuten op voorsprong. Daarna kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden. Jesse Renken schoot van dichtbij over nadat de Utrecht-goalie de bal losliet. Even later trof een kopbal van Sicco Bouwer geen doel. De rood-witte formatie uit Utrecht was uiterst trefzeker vandaag. Na een half uur viel de tweede treffer waarna opnieuw Renken van dichtbij een grote kans miste. Met een mooie omhaal in blessuretijd besliste de ploeg uit de Domstad nog voor rust de wedstrijd. In de tweede helft viel in de 61ste toch het doelpunt voor de thuisploeg. Henk Bos schoot vanaf rechts hard binnen. In het vervolg vielen nog enkele goede kansen aan Groningse zijde te noteren. Renken schoot nogmaals over terwijl Alim Ozturk vrij voor de doelman faalde. Een jammerlijke nederlaag aangezien er qua kansen toch wel wat meer had ingezeten.

scoreverloop | 0-1 (8.), 0-2 (30.), 0-3 (45.), 1-3 Henk Bos (61.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Jesse Renken (80.Frederik Specken), Mark Diemers, Atilay Batbay, Sicco Bouwer (57.Arjan Akkerman), Henk Bos, Yoell van Nieff (61.Paulo Francisco).
AJAX B1 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
In de strijd tegen degradatie leden de B-junioren van FC Groningen/Cambuur een dure maar verwachte nederlaag. In het eerste half uur deden de gasten goed mee en gaf de ploeg van trainer Peter Moltmaker niet eens zoveel weg. Wel lieten de Amsterdammers de bal wat gemakkelijker rondgaan. Twaalf minuten voor rust viel de openingstreffer waarna ook nog de 2-0 viel. Dat was teveel voor de Groningers hoewel de kansenverhouding over de gehele wedstrijd in evenwicht was. In de tweede helft kreeg groen-wit ook de nodige mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Daarnaast was de eindpass niet goed verzorgd. Uiteindelijk werd nog een derde treffer geincasseerd en op basis van kwaliteit was de zege voor de thuisploeg dan ook verdiend.
FC Utrecht leed thuis een nederlaag tegen PSV (2-3) terwijl FC Volendam verrassend won van Sparta Rotterdam (4-2). Onderin is de stand nu als volgt:
20-15 FC Utrecht
20-14 FC Groningen/Cambuur
20-13 FC Volendam
De onderste twee teams degraderen aan het eind van dit seizoen. Volgende week speelt FCG thuis tegen FC Utrecht.

scoreverloop | 1-0 (28.), 2-0 (35.), 3-0 (59.)
opstelling | Niels Kuperus, Ron Janzen, Marnick Ottens (71.Thijs Gerlofs), Hans Hateboer (66.Willem Gootjes), Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Kevin Mennega (48.Tim Posthuma), Noureddine Boutzamar (78.Fekudu Toussaint), Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge (63.Denzel Dijkstra).
AFC C1 2-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
De mannen van trainer Holband behaalden in Amsterdam een verdiende zege op AFC. De start was echter niet best en in een mum van tijd stond de thuisploeg, die op Corpus eerder dit seizoen er met de winst vandoor ging, op een verrassende 2-0 voorsprong. In het vervolg was het echter FCG dat heerste op het veld. Roland Baas maakte de aansluitingstreffer waarna Kasper Oldenburger met een prachtige volley de gelijkmaker liet aantekenen. Nog voor rust werd de leiding genomen dankzij een treffer van topscorer Richairo Zivkovic. In het tweede gedeelte hanteerde AFC veelal de lange bal terwijl FCG het zocht in voetballende oplossingen. Met nog ruim een kwartier te spelen besliste Oldenburger met zijn tweede treffer de wedstrijd. Vrijdag vertrekken de tweedejaars C-junioren naar Dallas (USA) waar het o.a. in actie komt op een internationaal toernooi.
scoreverloop | 1-0 (4.), 2-0 (14.), 2-1 Roland Baas (20.), 2-2 Kasper Oldenburger (25.), 2-3 Richairo Zivkovic (24.), 2-4 Kasper Oldenburger (58.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Justin Klunder, Kasper Oldenburger, Daan Smit, Richairo Zivkovic, Youri Schuur (36.Amedi Ndayisaba), Anton Hekman.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 2-0 SPARTA R’DAM C2
De ploeg van trainer Erik Muntendam behaalde op een zonovergoten sportpark Corpus den Hoorn een verdiende zege op Sparta Rotterdam. Het betekende meteen de eerste drie punten in deze voorjaarscompetitie. In de eerste 35 minuten leek Tiuri Schieving de thuisclub op voorsprong te schieten maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant had ook Sparta de leiding kunnen nemen ware het niet dat in kansrijke positie werd afgefloten wegens een blessuregeval bij de Spartanen. De beste kans was daarna nog voor Schieving maar de goalie van de Rotterdammers redde bekwaam. Ook doelman Marc Gjaltema moest zich nog eens flink strekken. Na rust een dominant spelende thuisploeg die tien minuten in de tweede helft op voorsprong wist te komen. Een vrije trap van Rutger Etten ging ineens binnen. In het vervolg bleef FCG dreigender maar de beslissing viel laat. Vlak voor tijd had Lukas Siemers vrije doortocht en hij schoot dan ook beheerst binnen.

scoreverloop | Rutger Etten (45.), 2-0 Lukas Siemers (66.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Wessel Koomans (65.Jur Wardenier), Tiuri Schieving (68.Frank Schilstra), Rutger Etten, Lukas Siemers, Juhnino Bacuna, Gerald Postma (60.Jari Slort).
H’VEEN/EMMEN D1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
Voor het derde seizoen op rij wist de ploeg van trainer Hugo op Skoatterwald te winnen van rivaal Heerenveen. Uit een mooie aanval opende Brandon Hartsuiker al vroeg in de wedstrijd de score. Daarnaast kreeg de ploeg nog een tweetal goede kansen. Na rust kwamen de gasten meer en meer onder druk te staan en was het veelal verdedigen geblazen. Desondanks creeerde de thuisploeg geen uitgespeelde kansen. Doelman Erwin Heidekamp kreeg enkel wat afstandsschoten te verwerken. In de slotfase was FCG gevaarlijk in de counter. Delano Goeree en Dennis Molema verzuimden echter om de voorsprong te verdubbelen.

scoreverloop | 0-1 Brandon Hartsuiker (6.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Jasper Kingma, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Delano Goeree, Dennis Molema, Lorenzo Valente, Ruendel Martina, Daan Wijma, Eike Begemann.
GRC GRONINGEN D1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
De eerstejaars D-pupillen van trainer Peter Hoekstra namen revanche op de twee nederlagen van eerder dit seizoen tegen stad- en terreingenoot GRC Groningen. Ditmaal gaf FCG echter weinig weg en wist het vrij eenvoudig de drie punten te pakken. In de eerste helft stond de doelman van de rood-witten een doelpunt veelvuldig in de weg. Pas vier minuten voor rust viel de bevrijdende eerste treffer. Tristan Cooke schoot de bal, die nog aangeraakt werd door een GRC-er, over de goalie heen. In de tweede helft kwam het meeste gevaar ook van de gasten maar voorin stond het vizier niet op scherp. De beslissing viel in de 54ste minuut en dat was meteen ook een prachtig doelpunt. Met een omhaal uit een hoekschop wist invaller Daniel Camara Bos de doelman op een schitterende manier te verschalken. Volgend weekeinde speelt FC Groningen/Cambuur D3 op Corpus den Hoorn de topwedstrijd tegen Heerenveen/Emmen D2.
scoreverloop | 0-1 Tristan Cooke (26.), 0-2 Daniel Camara Bos (54.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Tommie van de Looi, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune, Marc Vegter, Tristan Cooke, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Daniel Camara Bos, Alex Breise, Nick Kassmann en Nick Heckel in het veld.