string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zweedse jeugdinternational Finndell in opleiding FC Groningen.

Dinsdag 19 januari 2016 om 15:52

FC Groningen neemt per 1 juli 2016 Hampus Finndell op in de opleiding van de club. De nu nog 15-jarige Zweedse jeugdinternational tekende vandaag op Sportpark Corpus den Hoorn een contract tot medio 2019 bij de Trots van het Noorden.

Hampus Finndell viert op 6 juni van dit jaar zijn zestiende verjaardag. De aanvallend ingestelde middenvelder maakt komende zomer de overstap van IF Brommapojkarna naar Groningen. De Zweed begon op zesjarige leeftijd met voetballen bij IK Franke. In 2012 verhuisde Finndell naar Stockholm en ging hij voetballen bij IF Brommapojkarna. De middenvelder speelde vier jeugdinterlands voor Zweden, onder meer in het nationale Zweedse team van onder-15 en onder-17.
Bij de ondertekening van zijn contract in de ontvangstruime van de opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn, was naast zijn vader en zaakwaarnemer ook Finndells landgenoot Rasmus Lindgren van de eerste selectie van FC Groningen aanwezig. FC Groningen werd onder anderen vertegenwoordigd door algemeen directeur Hans Nijland, manager technische zaken Peter Jeltema, hoofd opleiding Paul Raveneau en hoofd jeugdscouting Peter Moltmaker.
De komst van Finndell – en in oktober vorig jaar eveneens het aantrekken van de IJslandse jeugdinternational Kolbeinn Birgir Finnsson – past in het technische beleid van FC Groningen, waarbij de club zich op het gebied van scouting nadrukkelijker gaat toeleggen op jeugdige talenten in zowel het binnen- als het buitenland. De bekerwinnaar van 2015 wil hiermee talentvolle spelers met toegevoegde waarde nog eerder in de opleiding laten instromen, om ze vervolgens in de omgeving van de club klaar te stomen voor het grote werk in Euroborg.
Al jaren is de jeugdopleiding van FC Groningen één van de speerpunten binnen het technische beleid van de club. Die aanpak wordt nóg nadrukkelijker ontwikkeld en verder uitgerold. FC Groningen heeft het technische projectplan ‘2018: Talenten op één’ omarmd. Dit plan moet de sportieve basis gaan vormen onder een groene, innovatieve volksclub met gezonde ambities en draagt bij aan de stabiliteit en continuïteit van FC Groningen voor de middellange en lange termijn. Het doel van de club is een nóg hoger rendement te halen uit de professionele opleiding. Het streven van FC Groningen is dat elke twee jaar er minimaal drie spelers vanuit Corpus den Hoorn doorstromen naar de eerste selectie.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’