string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vraag en aanbod niet ver uit elkaar, maar deal niet afgerond’.

Dinsdag 30 augustus 2011 om 14:57

In de 344ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren competitiewedstrijd tegen AZ, kijkt hij vooruit naar de activiteiten van deze week en het afblazen van de transfer van Tim Matavz naar PSV.

“We hebben afgelopen zondag een geflatteerde nederlaag geleden tegen AZ. We waren een heel groot gedeelte van de wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan de concurrent uit Alkmaar, maar begonnen haast letterlijk met een 1-0 achterstand, aangezien de eerste goal al binnen de minuut viel. Na vier competitiewedstrijden hebben we pas vier punten en dat is te weinig als je kijkt naar het voetbal dat we tot dusver hebben laten zien. We hebben er niettemin alle vertrouwen in dat we de komende periode ons goede spel ook kunnen gaan koppelen aan resultaat.”
Transferwindow
“Er volgen nog 33 spannende uren voordat het transferwindow morgennacht (woensdag – red.) sluit. In de voetballerij kun je voor de vreemdste verrassingen komen te staan, maar wij gaan er vanuit dat er geen transfers meer zullen plaatsvinden. Met deze groep gaan we dus op jacht naar onze sportieve doelstelling voor dit seizoen; het behalen van Europees voetbal. De competitie is nog maar net op gang en we hebben nog dertig competitiewedstrijden en het bekertoernooi om die sportieve doelstelling te realiseren.”
“Vorige week hebben wij vanaf deze plaats al een kijkje in de keuken en een uitgebreide toelichting gegeven op de ontwikkelingen rond een mogelijke transfer van Tim Matavz. De afgelopen dagen is er wederom regelmatig contact geweest met PSV. Wij hebben daarbij aangegeven dat het maken van een deal voor ons alleen mogelijk was als wij op dat moment tegelijkertijd een opvolger konden binnenhalen. Hiervoor hadden wij een lijntje uitstaan naar Uruguay. De beoogde opvolger van Matavz zou David Teixera moeten worden.”
Deadline
“Zondagavond hebben wij na het verstrijken van de door ons aan PSV gestelde deadline besloten een streep te zetten door de transfer van Matavz naar PSV. Het stellen van een deadline was geen spierballentaal richting PSV, maar puur om de speler Texeira tijdig duidelijkheid te kunnen verschaffen en een transfer van hem naar Groningen op een goede manier te laten plaatsvinden.”
“Hoewel wij dus geen groen licht hebben gegeven, heeft Texeira er zondagavond in Montevideo op eigen initiatief tóch voor gekozen naar Nederland af te reizen. Kennelijk hebben Texeira en zijn zaakwaarnemers erop gehoopt dat er in de tussenliggende periode alsnog een akkoord tussen FC Groningen en PSV zou worden bereikt. Dit is niet het geval.”
Transfersom
“Het probleem van het afronden van de deal met PSV zat hem niet in de hoogte van de transfersom. Het gat tussen vraag en aanbod was zeker overbrugbaar, maar uiteindelijk gaf de Raad van Commissarissen van PSV geen toestemming aan de directie van de club om de transfer daadwerkelijk af te ronden.”
“De hele gang van zaken heeft er nu toe geleid dat het afblazen van de transfer tot persoonlijke teleurstellingen leidt bij zowel Matavz als Texeira. Vanuit menselijk oogpunt vinden wij dit een heel vervelende situatie, maar onze rol in deze was duidelijk. We hebben steeds open kaart met de betrokkenen gespeeld en zowel Matavz als Texeira wist dat er eerst een overeenkomst tussen FC Groningen en PSV tot stand diende te komen, voordat van een transfer sprake kon zijn. PSV kon of wilde de deal echter niet afronden. En hoewel het nog niet woensdag middernacht is en er in de voetballerij wel gekkere dingen zijn gebeurd, gaan wij er vanuit dat de transfer van Matavz een gesloten boek is.”
Oefenwedstrijd
“De competitie ligt vanwege interlands komend weekeinde stil. Wij spelen om die reden donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Lierse SK. Dit duel met de Belgische club begint om 18.45 uur en wordt gespeeld op het veld van de Rolder Boys in Rolde. In de selectie voor deze oefenwedstrijd zullen de internationals Maikel Kieftenbeld (Jong Oranje), Tim Matavz (Slovenië), Nicklas Pedersen (Denemarken) en Tim Sparv (Finland) ontbreken. Zij zullen in de loop van volgende week weer aansluiten bij de selectie van trainer Pieter Huistra.”
“Gisteren (maandag – red.) waren commercieel manager Robbert Klaver, teammanager Theo Huizinga en ondergetekende aanwezig bij het Telesport Voetballer van het Jaar Gala op het Media Park in Hilversum.”
“Vrijdag zullen we bij FC Groningen niet bereikbaar zijn vanwege een personeelsuitje. Zakelijk verkeer kan wel terecht in Euroborg, de businessbalie zal net als anders gewoon bezet zijn. Ook het lunchrestaurant De Groene Kathedraal van Euroborg Horeca is gewoon geopend.”
Dag van Sport en Gezondheid
“Zaterdag is FC Groningen vertegenwoordigd tijdens de dag van Sport en Gezondheid, georganiseerd door onze gewaardeerde sponsorrelatie Martini Sport in samenwerking met Sportcentrum Kardinge. Bij dit evenement komen Sport, Gezondheid, Lifestyle en Voeding
samen met Business.”
“Sportcentrum Kardinge wordt omgebouwd tot een groot evenement om de breedtesport in Groningen te promoten en de bezoekers te stimuleren, enthousiastmeren en te informeren over de diverse sportmogelijkheden in Groningen. Sportverenigingen kunnen zich tijdens deze dag presenteren en er zullen diverse demonstraties worden gegeven.”
“FC Groningen zal vertegenwoordigd zijn met een stand van de Junior Club en de Fanshop, mascotte Groby en de spelers Leandro Bacuna en Virgil van Dijk. Zij zullen van 10.30 uur tot 11.30 uur aanwezig zijn. Daarnaast zullen ook onze collega-clubs GasTerra Flames, Lycurgus en Nic. present zijn. De toegang voor het evenement is gratis.”
Shirtsponsor
“Zaterdag zal ik aanwezig zijn bij de eerste competitiewedstrijd van vv Holwierde tegen vv Grijpskerk. De club presenteert bij die gelegenheid de nieuwe shirtsponsor Multi Office. Hierbij zijn enkele zakelijke relaties van Holwierde uitgenodigd en zal ik worden gevraagd naar de gang van zaken tijdens het rumoerige transferwindow, dat dan daadwerkelijk achter ons ligt.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard