string(9) "claudebot"

Volgende week nieuwe grasmat in Euroborg.

Dinsdag 02 maart 2010 om 14:31

In de 270ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de boeiende thuiswedstrijd tegen Feyenoord, gaat hij in op het verlies van een Europees Nederlands ticket en kondigt hij de vervanging van de grasmat in Euroborg aan.

“De wedstrijd tegen Feyenoord was afgelopen zondag enerverend te noemen. Natuurlijk is het wel teleurstellend dat je na een goede wedstrijd met lege handen achter blijft. Zondag krijgen we in een nieuwe thuiswedstrijd al weer de kans ons te revancheren. Dan is VVV-Venlo de tegenstander in Euroborg. Met het oog op deelname aan de play-offs is dit andermaal een belangrijk treffen.”
Representatief
“Na dit competitieduel zal er een nieuwe grasmat worden aangelegd in Euroborg. Het mag duidelijk zijn dat door de winterse omstandigheden en het intensieve gebruik het veld niet meer representatief is voor ons verder prachtige stadion. Volgende week zullen we dan ook starten met de vervanging van de grasmat.”
“Vanwege de slechte gesteldheid van het veld hebben wij de KNVB het verzoek gedaan de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong PSV, gepland voor komende donderdag, door te schuiven. Voor deze wedstrijd hebben wij reeds duizenden kaarten verkocht en het is dan ook niet mogelijk om het duel te verplaatsen naar een amateurcomplex. Wij willen deze wedstrijd in Euroborg spelen, maar het huidige veld laat dit niet toe. Daarom gaan wij het duel in een later stadium op een nieuwe goede grasmat in het stadion afwerken. Uiteraard zullen wij de nieuwe datum zo snel mogelijk kenbaar maken. De reeds verkochte kaarten voor deze wedstrijd blijven geldig.”
Europees
“Hoewel we zelf Europees niet in actie zijn gekomen dit jaar, hebben de prestaties van de Nederlandse deelnemers in Europa wel indirect invloed op FC Groningen. Door de massale uitschakeling van onze collega-clubs verliezen we voor het seizoen 2011/2012 een ticket voor de Europa League. Dit betekent dat de play-offs in hun huidige opzet geen functie meer zouden hebben. FC Groningen is echter vanaf het begin een groot voorstander geweest van de play-offs en wij hebben dan ook per brief bij de KNVB een voorstel gedaan om de opzet van de play-offs voor dat seizoen aan te passen.”
Play-offs
“In onze optiek zouden de play-offs om één Europees ticket dan gespeeld moeten worden tussen de nummers 4 tot en met 7 van de eindrangschikking en indien de bekerwinnaar bij de eerste vier clubs behoort, de nummers 5 tot en met 8. Het totaal laten verdwijnen van de play-offs zou in onze ogen een slechte zaak zijn. Als je kijkt naar de huidige stand in de Eredivisie zouden zonder de play-offs nu zo’n zeven of acht clubs al min of meer zijn ‘uitgespeeld’ omdat voor hen niets meer te winnen of te verliezen zou zijn. En dat op negen wedstrijden van het einde van de reguliere competitie. Dat moeten we met elkaar niet willen. De play-offs geven een garantie voor een langer durende spanning in de competitie, hetgeen voor publiek en media veel interessanter is.”
Samenwerking
“Vorige week hebben wij een tweede gesprek gevoerd met de directie van Cambuur Leeuwarden over een mogelijke samenwerking met de Friese club wat de jeugdopleidingen betreft. Zoals bekend hebben wij reeds een dergelijk samenwerkingsverband met BV Veendam. Wij willen echter ook met Cambuur tot een intensievere samenwerking komen. Wij hebben hiervoor bij de KNVB reeds een intentieverklaring afgegeven, dat moest formeel gebeuren voor 1 maart.”
“De komende periode gaan we met Cambuur de vormgeving verder uitwerken. In de huidige plannen blijft er in Leeuwarden een onderbouw bestaan, dat betekent C- en D-junioren. De overige teams zouden moeten samensmelten in Groningen. Door de samenwerking met Cambuur denken wij ons scoutingsgebied in Noord-Nederland verder te kunnen vergroten en krijgen wij ook meer zicht en grip op Friese talenten.”
Ruilbeurs voetbalplaatjes
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in Euroborg een ruilbeurs voor de befaamde AH-voetbalplaatjes gehouden. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur heeft de jeugd de kans het verzamelboek met voetbalplaatjes van spelers uit de Eredivisie te completeren. Ruilen kan op de Noordzijde van de omloop van stadion Euroborg. De toegang is via ingang 1. Er zal een uitgiftepunt voor consumpties open zijn. Het filiaal Helperplein van Albert Heijn is namens diverse andere AH-vestigingen in Groningen initiatiefnemer van deze ruilmiddag.”
Sportiviteit en Respect
“Morgen (woensdag – red.) wordt in Zaandam de manifestatie Sportiviteit en Respect gehouden. Dit congres is georganiseerd door de Stichting Meer dan Voetbal met medewerking van de Eredivisie CV. Doel van de bijeenkomst – waarbij spelers (onder wie ex-Groninger Bas Roorda), trainers, scheidsrechters en bestuurders aanwezig zullen zijn – is het thema breed bespreekbaar te maken en gezamenlijk te komen tot concrete doelen en acties om onsportief gedrag op en rond de Nederlandse voetbalvelden terug te dringen. Namens FC Groningen zal bestuurslid Edo Hut samen met ondergetekende aanwezig zijn. Dagvoorzitter van het congres is NOS-presentator Jack van Gelder.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’