string(9) "claudebot"

Vier spelers uit lichting ’94 tekenen eerste contract.

Donderdag 25 juli 2013 om 14:45

Donderdagochtend werden vier contracten van spelers van Jong FC Groningen officieel ondertekend in de Energy Valley Topclub in Euroborg. Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Ron Janzen en Burak Saban tekenden allen voor twee seizoenen.

De officiële ondertekening werd ingeleid door technisch manager Henk Veldmate. In het bijzijn van familie, zaakwaarnemers en een afvaardiging van de jeugdopleiding werden vervolgens de krabbels gezet door directeur Hans Nijland, de vier spelers en hun zaakwaarnemers.
Henk Veldmate: “Het beleid van de club is steeds meer mensen door te schuiven van de jeugdopleiding naar het eerste elftal, zowel binnen de technische als medische staf alsook bij de spelersgroep. Er zullen meer en meer eigen opgeleide spelers bij de Beloften en ‘de selectie’ terecht komen.”
Richting de vier spelers: “Jullie hebben nu zelf het stuur in handen. En de mensen om jullie heen zullen je blijven steunen. Dit contract is gewoon weer een tussenstap. Er is nog veel meer te behalen en er ligt van alles op de weg voor ons.”
Een korte introductie van het kwartet contractspelers:
Noureddine Boutzamar werd op 9 april 1994 geboren in Heerenveen en begon met voetballen bij de VV Nieuweschoot. Via Drachtster Boys en SC Cambuur kwam hij op 16-jarige leeftijd binnen bij de RVO FC Groningen/Cambuur. Na een seizoen in de B1 speelde de middenvelder in de afgelopen twee seizoenen in de A1, dat afgelopen jaar als derde eindigde in de competitie. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van A1 naar Jong FC Groningen.
Arjen Hagenauw is geboren op 8 november 1994 in Roden en is daar nog steeds woonachtig. Hij voetbalde tot 2011 bij VV Roden en maakte vervolgens de overstap naar de A1 van RVO FC Groningen/Cambuur. De afgelopen twee seizoenen maakte hij achtereenvolgens zes en negen competitiedoelpunten in de Nike Eredivisie voor A-junioren en twee in het afgelopen bekertoernooi. Hij werd afgelopen jaar door bondscoach Wim van Zwam uitgenodigd voor Oranje onder-19.
Ron Janzen is geboren op 5 januari 1994 in Beilen en verhuisde op jonge leeftijd naar Haren, waar hij ging voetballen voor VV Gorecht. Hij is van het kwartet het vroegst ingestroomd in de jeugdopleiding. In 2005 stroomde de verdediger in bij de D1 van FC Groningen. Na acht seizoenen is hij in zijn eerste jaar als senior lid van de selectie van Jong FC Groningen, getraind door zijn coach van de afgelopen twee seizoenen: Paul Raveneau.
Burak Saban is op 20 april 1994 geboren in Hoorn en maakte in zijn geboorteplaats de overstap naar Hollandia, voordat hij in 2011 op stage mocht komen bij FC Groningen. In de zomer van dat jaar maakte de middenvelder de overstap naar de RVO FC Groningen/Cambuur. Na twee seizoenen in de Nike Eredivisie met de A1 heeft de in Bedum woonachtige Saban afgelopen zomer de overstap gemaakt naar Jong FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’