string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verbeterd contract voor Idrissi bij FC Groningen.

Woensdag 01 juni 2016 om 09:57

FC Groningen heeft de ontwikkeling en prestaties van Oussama Idrissi in het afgelopen seizoen beloond. De 20-jarige aanvaller heeft in Euroborg een nieuw en verbeterd contract getekend, dat hem tot medio 2020 aan FC Groningen bindt.

Oussama Idrissi kwam bij het begin van het voetbalseizoen 2015/2016 van Feyenoord over naar FC Groningen. Aanvankelijk maakte de vlugge aanvaller deel uit van de B-kern. In de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft, in Almelo tegen Heracles, maakte Idrissi als invaller zijn Eredivisie-debuut. In de winterstop nam hoofdtrainer Erwin van de Looi de vleugelflitser mee op trainingskamp naar Spanje.
Vaste waarde
In de tweede seizoenshelft werd Idrissi een vaste waarde in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Hij kwam het afgelopen seizoen in totaal tot 18 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij drie doelpunten maakte en de nodige assists verzorgde. Idrissi was in de tweede seizoenshelft bij relatief veel doelpunten van de FC direct of indirect betrokken. De Trots van het Noorden heeft dit op waarde weten te schatten en heeft de nog één jaar doorlopende verbintenis met Idrissi opengebroken en hem een verbeterde aanbieding gedaan.
Manager technische zaken Peter Jeltema licht dit besluit toe. “Oussama Idrissi heeft zich op een positieve wijze weten te ontwikkelen en te onderscheiden. Spelers die in zichzelf investeren en toegevoegde waarde hebben voor de club, willen wij hiervoor graag op gepaste wijze belonen. Idrissi is een speler, die met een individuele actie iets kan forceren. Dat is een kostbaar goed in het hedendaagse voetbal. Wij zijn zeer tevreden over zijn ontwikkeling en zien in hem komend seizoen een speler, die van vaste waarde kan zijn voor de ploeg.”
Trots
Idrissi zelf laat vanaf zijn vakantieadres weten ‘ontzettend trots en blij’ te zijn met zijn nieuwe contract in Euroborg. “Hiervoor heb ik het allemaal gedaan. Ik heb geïnvesteerd in mezelf en vorig jaar bewust de overstap van Feyenoord naar Groningen gemaakt. Daarvan heb ik geen moment spijt gehad. Ik heb in Groningen de mogelijkheid gekregen mezelf verder te ontwikkelen en de kansen die de trainer mij heeft gegeven, heb ik gepakt. Bij mijn komst naar Groningen had ik als doelstelling in het eerste elftal te komen en dat is gelukt. De club heeft dit gewaardeerd en dat voelt heel goed.”
Hoewel Idrissi momenteel vakantie viert, meldt hij nu al weer gretig te zijn. “Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen. Dan wil ik een volgende stap in mijn ontwikkeling maken, me weer laten zien en laten gelden. Ik heb er zin in!”

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard