string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vanaf volgend seizoen weer zelfstandig Beloftenteam’.

Dinsdag 24 februari 2015 om 13:42

In de 517de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Derby van het Noorden, blikt hij vooruit naar de komende twee thuiswedstrijden en benoemt hij enkele activiteiten bij de club.

“Het was een enerverende derby, afgelopen zondag in Heerenveen. We hebben een goede wedstrijd gespeeld in het Abe Lenstra Stadion, maar helaas hieraan geen resultaat weten te koppelen. De heersende opinie na afloop was evenwel dat wij zeker meer verdiend hadden en ons vertoonde spel tegen sc Heerenveen geeft ook genoeg reden voor optimisme. Zoals wel eerder aangehaald, zijn de onderlinge verschillen in de Eredivisie uitermate klein en worden de wedstrijden op details en momenten beslist. Een beetje geluk is daarbij ook welkom.”
Make-A-Wish Nederland
“We zijn dan ook vol vertrouwen en gaan ons vol goede moed opmaken voor twee thuiswedstrijden op rij. Zondag over een week komt hekkensluiter FC Dordrecht naar Euroborg, maar we beginnen zondagmiddag om 14.30 uur tegen ADO Den Haag, dat een goede serie wedstrijden achter de rug heeft en met Michiel Kramer over één van de topscorers in de Eredivisie beschikt.”
“Deze wedstrijd zal in het teken staan van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Er zal rondom het duel met ADO Den Haag onder meer gecollecteerd worden en extra aandacht zijn voor deze stichting, die wensen in vervulling laat gaan van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Daarnaast zullen aan het einde van dit seizoen de wedstrijdshirts, die de spelers van FC Groningen zondag dragen, online geveild worden. De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan Make-A-Wish Nederland.”
“Voor beide genoemde thuiswedstrijden is de kaartverkoop in volle gang via de reguliere verkoopkanalen en bij de aanschaf van tickets gelden er geen restricties.”
Seizoenkaartverkoop
“Komende maandag, 2 maart, start onze seizoenkaartverkoop voor 2015/2016. Ook dit jaar dient elke seizoenkaarthouder zijn kaart weer ‘actief’ te verlengen en is er éénmalig de mogelijkheid de eigen plek voor vijf jaar vast te leggen, middels de nieuwe 5-jaarkaart. Voor ‘vroegboekers’ zijn er opnieuw allerlei voordelen, waaronder een gratis toegangskaart voor de halve bekerfinale tegen Excelsior, op woensdag 8 april.”
“Via www.fcgroningenseizoenkaart.nl kunnen bestaande seizoenkaarthouders vanaf maandag hun eigen plek verlengen, overdragen en opzeggen, desgewenst meteen betalen of een eenmalige incasso of gespreide betaling afgeven.”
“Op maandag 2 maart gaat ook de seizoenkaartverkoop van de vrije plekken in Euroborg van start. Belangstellenden die op dit moment nog geen seizoenkaarthouder zijn, maar hiervoor wel interesse hebben, kunnen het online aanvraagformulier invullen om een plek te reserveren.”
Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen/Cambuur heeft zich gisteravond door een 1-4 overwinning op Jong FC Dordrecht aan kop genesteld van de Beloftencompetitie, divisie B. Vanaf volgend seizoen zal FC Groningen weer met een eigen onder-21-team gaan opereren, dus niet meer in combinatie met SC Cambuur. Wij gaan ons inschrijven voor deelname aan de zogenaamde voetbalpiramide. Het zelfstandige team wordt binnen de club gepositioneerd aan de top van de opleiding.”
“Voor 1 maart moeten clubs aan de KNVB laten weten of zij aan het nieuwe voetbalmodel willen meedoen en op welk niveau zij in dat geval wensen in te stromen. Wij zetten met Jong FC Groningen zo hoog mogelijk in en willen vanaf het seizoen 2016/2017 ingedeeld worden in de nieuw te creëren Landelijke Divisie of in de Topklasse. Op basis van sportieve en organisatorische criteria kunnen Beloftenteams zich hiervoor in het volgende seizoen plaatsen.”
Uitwisseling en kennisdeling
“Een groep van 15 jeugdtrainers en coördinatoren uit de opleiding van FC Groningen heeft afgelopen weekeinde een tweedaags bezoek gebracht aan Bundesligaclub HSV in Hamburg. Doel van de trip was uitwisseling en kennisdeling. In voorgaande jaren konden de jeugdtrainers al eens een kijkje in de keuken nemen bij FC Barcelona en Manchester City. Daarbij proberen zij inzicht te krijgen in hoe er bij andere clubs in Europa wordt opgeleid en omgegaan met talenten.”
“Onze scout Patrick Busby – die in het verleden aan HSV verbonden was – heeft nog altijd ingangen bij de Duitse topclub en heeft er voor gezorgd dat de Groningse groep welkom was in Hamburg. Zondagavond was het gezelschap aanwezig bij de thuiswedstrijd van HSV tegen Borussia Mönchengladbach, een duel dat in 1-1 eindigde.”
FC Groningen Junior Club
“In Noord-Nederland is het deze week voorjaarsvakantie en dit betekent drukte voor de Junior Club van FC Groningen. Vandaag (dinsdag – red.) worden er voor ruim driehonderd leden en introducees rondleidingen door Euroborg verzorgd. Donderdag staat er een Meet en Greet op de planning met de selectiespelers Yoëll van Nieff en Sergio Padt. Voor deze Meet en Greet zijn kinderen uitgenodigd, die in november en december hun steentje hebben bijgedragen aan de ‘Actie Strooigoed’. Mede door hun bijdrage is er ruim 2.300 euro opgehaald voor maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland.”
Profdag
“Donderdag heeft FC Groningen A1 een zogenaamde ‘profdag’ in Euroborg. Een dag lang zal de oudste lichting uit onze opleiding onder leiding van trainer/coach Peter Hoekstra een praktijkdag hebben waarbij alle facetten aan de orde komen, die komen kijken bij het zijn van profvoetballer. Daarbij zal het team onder meer de training van de eerste selectie bezoeken en zullen onder anderen hoofdtrainer Erwin van de Looi en teammanager Bas Roorda vertellen over hun werkzaamheden bij de club.”
Opvolger
“Tot slot nog een mededeling op organisatorisch vlak. Gezien alle voorbereidingen en afspraken, die getroffen moeten worden in verband met de halve finale om de KNVB-beker en de mogelijke bekerfinale in de Kuip, zijn we onderling overeengekomen dat manager facilitaire zaken Jaap Kruizenga niet – zoals eerder aangekondigd – al per 1 april aanstaande de club gaat verlaten, maar pas op 1 juni 2015.”
“Zijn opvolger wordt Matthias Mulder, die per diezelfde datum als manager supporterszaken toetreedt tot het directie- en managementteam van de club. Hij is sinds de zomer van 2007 aan FC Groningen verbonden, eerst als veiligheidscoördinator en daarna als hoofd ticketing. Mulder gaat zich in zijn nieuwe functie primair richten op supporterszaken, ticketing en veiligheidszaken. Wij wensen hem daarbij vanaf deze plaats alvast heel veel succes.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’