string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Zondag moeten we het afmaken’.

Vrijdag 06 mei 2016 om 16:02

Voor Erwin van de Looi is het zondagmiddag zijn laatste reguliere competitiewedstrijd als hoofdtrainer van FC Groningen. Na afloop wordt stilgestaan bij zijn aanstaande vertrek, ongeacht het feit of de play-offs worden behaald. “We hebben het zondag in eigen hand,” aldus de 44-jarige Huissenaar.

FC Groningen is vijf duels op rij ongeslagen en tegenstander Heracles inmiddels zeven. De Almeloërs staan twee plekken hoger op de ranglijst en zijn met hun zesde plek al zeker van deelname aan de play-offs om het vijfde Nederlandse Europa League-ticket. “Ze staan momenteel twee plekken boven ons in de Eredivisie, hebben zich al gekwalificeerd voor de play-offs en dat is een goede prestatie. Daarmee feliciteren wij ze,” toont Van de Looi zijn respect voor de prestaties voor de ploeg van zijn collega John Stegeman.
Bewezen
Volgens Van de Looi wordt het zondag dan ook allerminst een makkelijke middag voor FC Groningen. “Heracles heeft bewezen dat zij lastig te verslaan zijn. Ik kan me niet voorstellen dat zij veel gaan veranderen doordat ze al zeker zijn van de play-offs. Ze zullen lekker door willen draaien en kunnen wellicht inspelen op het feit dat Bel Hassani en Gosens aankomende donderdag geschorst zijn in de eerste play-offwedstrijd.”
Afgelopen zondag werden de tussenstanden op de andere velden nauwlettend in de gaten gehouden door andere stafleden op de bank. Van de Looi laat er zich niet door afleiden. “Ook voor zondag liggen weer diverse scenario’s klaar en we zullen zeker de concurrentie volgen. Maar aan afgelopen zondag hebben ook kunnen zien dat het zeker niet leidend moet zijn. Na een halfuur zag het er voor ons beroerd uit in Heerenveen en uiteindelijk konden we zelf het verschil maken door de drie punten te pakken. Rond vier uur, in het laatste kwartier, zullen we zondag kijken wat er eventueel nodig is met het oog op de standen op de andere velden.”
In eigen hand
Van de Looi en zijn staf zitten zondag in Euroborg iets anders op hun stoeltje dan in Heerenveen. “Na vorige week is onze uitgangspositie veranderd omdat we nu bij de eerste acht ploegen staan en het dus in eigen hand hebben. Aan de andere kant is er ook weer niet zoveel anders, want we richten ons gewoon weer op de eerstvolgende wedstrijd. Dat hebben we de laatste weken steeds zo gedaan en is ons niet slecht vergaan.”
“Zondag moeten we winnen om de play-offs op eigen kracht te bereiken. We moeten het nu afmaken, hoewel het in zekere zin dan ook pas weer begint,” doelt Van de Looi op de twee play-offronden die FC Groningen in dat geval zal moeten winnen om voor het derde jaar op rij Europees voetbal te behalen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus