string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Zaterdag in Haren de laatste test’.

Donderdag 10 juli 2014 om 08:50

Trainer Erwin van de Looi heeft de voorbereiding op het Europese avontuur er alweer bijna op zitten met zijn ploeg. Afgelopen dinsdag werd Martijn van der Laan toegevoegd aan de eerste selectie, die daarmee rond is. Komende zaterdag om 17.00 uur wordt in Haren geoefend tegen het Duitse VfB Oldenburg. Volgende week donderdag begint ‘het echte werk’ in de Europa League.

Over de wedstrijd tegen BV Cloppenburg was hoofdtrainer Van de Looi niet onverdeeld tevreden: “Afgelopen zaterdag was het niet heel goed. We hebben erg slordig gespeeld, vooral in de passing. Dat we tien keer gewisseld hebben en nog niet in de vaste samenstelling speelden, heeft wellicht meegespeeld. Maar ook in een oefenwedstrijd moeten we gewoon het maximale eruit halen. En gezien ons enorme veldoverwicht, was 2-1 gewoon te weinig.”
Meer minuten
Positieve zaken waren er ook te melden. “Danny Hoesen heeft voor het eerst gespeeld en is goed uit deze wedstrijd gekomen. Ook Filip Kostic heeft weer zijn eerste speelminuten gemaakt. Komende zaterdag is VfB Oldenburg de laatste oefentegenstander, de laatste test voordat het echte werk begint. Oldenburg is op papier sterker aangezien het vorig jaar hoger eindigde dan Cloppenburg. Wij zullen deze wedstrijd in Haren minder gaan wisselen en de beoogde basisspelers in de Europese uitwedstrijd zullen logischerwijze meer minuten maken.”
Manier van spelen
Vandaag reist Van de Looi samen met zijn assistent Dick Lukkien af naar Riga. “De eerste selectie heeft vandaag een vrije dag. We zijn benieuwd met welk team Aberdeen zal aantreden. We hebben de opstellingen van vorig seizoen bekeken en daarin waren van wedstrijd tot wedstrijd wel enige mutaties. Ze beheersen ook diverse manieren van spelen. We gaan het vanavond (donderdag – red.) goed bekijken en trainen vrijdagmiddag weer in Haren, in de voorbereiding op het oefenduel van zaterdagmiddag.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus