string(9) "claudebot"

Van de Looi verlengt contract niet bij FC Groningen.

Woensdag 27 januari 2016 om 12:15

Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De meest succesvolle trainer/coach uit de geschiedenis van de club heeft aan de directie laten weten, dat hij zijn aflopende verbintenis bij de Trots van het Noorden niet gaat verlengen. Beide partijen geven vanmiddag, woensdag 27 januari, om 17.00 uur een toelichting op dit besluit in het perscentrum van Euroborg.

Erwin van de Looi is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen. In zijn eerste twee seizoenen wist de coach twee keer Europees voetbal te halen met zijn ploeg. Dat realiseerde Van de Looi vorig jaar door middel van het winnen van de KNVB-beker. De bekerwinst in 2015 was de eerste en tot nu toe enige tastbare prijs in de geschiedenis van de club.
Veertien jaar
Van de Looi is in diverse functies al veertien jaar werkzaam binnen FC Groningen; van speler tot hoofdtrainer. Tussendoor was hij werkzaam in de jeugdopleiding op Sportpark Corpus den Hoorn, trainer/coach van FC Groningen A1, van Jong FC Groningen en assistent-trainer bij het eerste elftal.
112 wedstrijden
Van de Looi is sinds 2013 eindverantwoordelijke voor de sportieve prestaties van de hoofdmacht van FC Groningen. Hij stond tot nu toe 112 officiële wedstrijden langs de lijn als trainer/coach van FC Groningen. Van al die wedstrijden won Van de Looi er 44 en werd het 33 keer gelijk. Bij 35 duels moest hij zich als trainer de meerdere erkennen in een tegenstander.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus